Panoramski minibus i teleskop na Banj brdu upotpunili turističku ponudu Banja Luke

Preporučujemo

Banj brdo, popularno banjalučko izletište od danas je bogatije za dva nova sadržaja. Od danas je u funkciji turistički panoramski minibus koji građane Banja Luke i turiste vozi do ovog izletišta, a na vrhu Banj brda postavljen je panoramski teleskop, javlja Anadolu Agency (AA).

“Banj bus” saobraćanje pet puta dnevno radnim danom, te deset puta dnevno vikendom do kraja ljetne turističke sezone, 30. septembra.

- -

Igor Radojičić, gradonačelnik Banja Luke rekao je da su na 27. juli Dan ustanka naroda Bosne i Hercegovine, Krajišnika, u Drugom svjetskom ratu odlučili su da Banja Luci podare i sadržaje za današnje i buduće generacije.

“Nadam se da će panoramski minibus biti dobro rješenje i za turiste i za starije građane koji su često pitali na koji način da dođu na ovaj vidikovac”, rekao je Radojičić i najavio nastavak uređenja Banj brda.

Ilija Trninić iz banjalučkog “Rotary kluba” rekao je da su podržali projekat “Gledaj da doniraš” tako što su postavili panoramski teleskop.

“Prije nekoliko decenija u blizini spomenika takođe je bio panoramski teleskop gdje su građani mogli da vide panoramu grada i mi smo se odlučili da to vratimo gradu”, rekao je Trninić.

- -

Prema njegovim riječima sav prihod od upotrebe telelskopa ide u humanitarne svrhe.

Irena Radojević, direktor Turističke organizacije Banja Luka rekla je da je će dva noviteta na Banj brdu uskoro biti uključena u turističku ponudu grada.

“Ovo mnogo znači i za lokalno stanovništvo i za turističku ponudu, jer više neće biti problem kako dođi do spomenika i gdje parkirati”, rekla je ona.

Najnovije

Sarajka A.S. uhapšena zbog pomaganja počiniocima krivičnog djela

Sarajevska policija večeras oko 20.15 sati uhapsila je 44-godišnju ženu inicijala A.S. iz Sarajeva, zbog sumnje da je pomagala...