Papa dan nakon velikih protesta u SAD-u poručio mladima: “Ne dajte se ušutkati”

preporučujemo

Papa Franjo pozvao je mlade u čitavom svijetu da se ne daju ušutkati, dan nakon masovnih protesta mladih protiv vatrenog oružja u Sjedinjenim Državama.

“Ušutkavati mlade je napast koja je uvijek bila prisutna”, istaknuo je Papa rođen u Argentini.

“Ima mnogo načina da se mlade ušutka i učini nevidljivima. Mnogo načina da ih se umrtvi i uspava kako ne bi dizali buku, kako si ne bi postavljali pitanja i preispitivali se”, poručio je.

“Ima mnogo načina da ih se drži pokornima kako ne bi bili aktivni i kako njihovi snovi ne bi bili uzvišeni i kako bi postali prizemne, bijedne i otužne maštarije”, istaknuo je.

“Dragi mladi, odluka je na vama”, istaknuo je Papa, prenosi index.hr.

“Ako drugi šute, ako smo mi, stariji i odgovorni, tako često iskvareni i šutljivi, ako svijet šuti i gubi radost, pitam vas: hoćete li vi vikati? Molim vas, molim vas, odlučite prije nego kamenje progovori”, rekao je.

Najnovije

Aleksandar Vučić: Sačuvat ćemo mir, nikome nije do rata, ali plašim se neodgovornosti i neozbiljnosti zapada. Mislim da su sankcije loša politika

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić večeras je komentarišući situaciju u regiji kazao da rata neće biti.   “Sačuvat ćemo mir, nikome nije...