Papa na Križnom putu izrazio “sram” jer ostavlja mladima svijet razjedinjen podjelama

preporučujemo

“Naše generacije ostavljaju mladima svijet razjedinjen podjelama i ratovima, svijet proždiran egoizmom u kojemu su marginalizirani mladi, djeca, bolesni, stari ljudi”, izrazio je žaljenje Papa.

Poglavar Katoličke crkve kojoj pripada 1,3 milijarde vjernika u svijetu predvodio je pobožnosti Velikog petka skrušeno, meditativno, zatvorenih očiju ispred osvijetljenog Koloseuma.

U molitvi kojom je završen Križni put u trajanju 90 minuta, Franjo je pozvao katolike da pogledaju u Isusa pogledom “punim srama, pokajanja i nade”, prenosi dnevnik.hr.

“Neka naša sveta Crkva, koju čine grješnici, nastavi… unatoč svim pokušajima da je se diskreditira, biti svijetlo koje ohrabruje, olakšava i svjedoči prosvijećenu ljubav”, rekao je Papa.

Nakon što je ministar unutrašnjih poslova Marco Minniti potvrdio ovog tjedna povišenu opasnost od atentata u Italiji, 10.000 policajaca je raspoređeno u Rimu kako bi jamčili sigurnost uoči Križnog puta, procesije oko Koloseuma na Veliki petak.

Sirijski par i njihovo troje djece nosit će križ do jedne od 14 tradicionalnih postaja kojima je po vjerovanju katolika Isus na Veliki petak prošao na putu prema mjestu raspeća, prenosi agencija AFP.

Dodaje da će križ nositi i časne sestre dominikanskog reda iz Iraka.

Najnovije

SAD mobilizirale 8.500 vojnika zbog krize u Ukrajini

Sjedinjene Američke Države mobilizirale su 8.500 vojnika za pružanje podrške u slučaju aktiviranja snaga za odgovor NATO-a na neočekivane...