Papa na Križnom putu izrazio “sram” jer ostavlja mladima svijet razjedinjen podjelama

Preporučujemo

“Naše generacije ostavljaju mladima svijet razjedinjen podjelama i ratovima, svijet proždiran egoizmom u kojemu su marginalizirani mladi, djeca, bolesni, stari ljudi”, izrazio je žaljenje Papa.

Poglavar Katoličke crkve kojoj pripada 1,3 milijarde vjernika u svijetu predvodio je pobožnosti Velikog petka skrušeno, meditativno, zatvorenih očiju ispred osvijetljenog Koloseuma.

- -

U molitvi kojom je završen Križni put u trajanju 90 minuta, Franjo je pozvao katolike da pogledaju u Isusa pogledom “punim srama, pokajanja i nade”, prenosi dnevnik.hr.

“Neka naša sveta Crkva, koju čine grješnici, nastavi… unatoč svim pokušajima da je se diskreditira, biti svijetlo koje ohrabruje, olakšava i svjedoči prosvijećenu ljubav”, rekao je Papa.

Nakon što je ministar unutrašnjih poslova Marco Minniti potvrdio ovog tjedna povišenu opasnost od atentata u Italiji, 10.000 policajaca je raspoređeno u Rimu kako bi jamčili sigurnost uoči Križnog puta, procesije oko Koloseuma na Veliki petak.

Sirijski par i njihovo troje djece nosit će križ do jedne od 14 tradicionalnih postaja kojima je po vjerovanju katolika Isus na Veliki petak prošao na putu prema mjestu raspeća, prenosi agencija AFP.

- -

Dodaje da će križ nositi i časne sestre dominikanskog reda iz Iraka.

Najnovije

Efendić: Za Dodika smo znali kakav je, ali ovi naši su se godinama lažno predstavljali

Predsjednik Stranke za BiH Semir Efendić oglasio se večeras na svom Facebooku komentarom o mitingu koji je u režiji...