Parlament FBiH o epidemiološkoj situaciji raspravljat će tek krajem mjeseca

preporučujemo

Epidemiološka situacija u Federaciji BiH mijenja se iz dana u dan, ali to nije prepreka da federalni parlamentarci o stanju kakvo je vladalo početkom mjeseca i koje je već sada znatno drugačije, raspravljaju tek krajem aprila.

Naime, na predloženom dnevnom redu za redovnu sjednicu Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH, najavljenu za utorak, 27. aprila, je i Informacija Vlade Federacije BiH o epidemiološkoj situaciji na dan 05.4.2021. godine, s prijedlogom naredbi i preporuka Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva.
Pred zastupnicima bi se, po hitnom postupku, trebao naći i Prijedlog Zakona o dopunama Zakona o električnoj energiji u Federaciji BiH – hitni postupak, Nacrt Zakona o Razvojnoj banci FBiH, Prijedlog Strategije razvoja FBiH 2021.-2027. godine, Izvještaj o odobravanju izdvajanja sredstava iz tekuće rezerve Vlade FBiH za 2020.

Na dnevnom redu koji je predložio predsjedavajući Mirsad Zaimović nalazi se i izvještaj Marinka Čavare, predsjednika FBiH o pomilovanjima koje je odobrio prošle godine, odluke o propisivanju mjera neposredne kontrole cijena utvrđivanjem maksimalne visine marži za naftne derivate te pojedine životne namirnice…

Najnovije

Stravično: Migrant na Otoci sam sebi nanio povrede, uznemireni građani zvali policiju i Hitnu pomoć

Stanovnici sarajevske ulice Ilije Engela na Otoci danas su svjedočili nemilim scenama, nakon što je migrant, prema svemu sudeći...