- Advertisement -

Partizansko groblje opet devastirano, Sead Đulić prozvao Dragana Čovića

Preporučujemo

Partizansko spomen obilježje u Mostaru često je poprište vandalizama i skandala, iako se radi o zaštićenom spomeniku, a u najnovijem vandalskom činu koji se desio danas ploče s imenima stradalih partizana polomljene su i bačene na jedno mjesto.

Iako su iz MUP HNK-a danas reagirali da nije došlo da novog skrnavljenja ovog spomen obilježja u Mostaru, ove navode je za Radiosarajevo.ba demantirao Sead Đulić, predsjednik Udruženja antifašista i boraca NOR-a Mostar.

“Došlo je do ozbiljnog devastiranja Partizanskog groblja u Mostaru, i sve preostale ploče s imenima stradalih partizana su uništene bez obzira što je naše udruženje prije nekoliko dana obavijestilo MUP HNK-a da pojača svoje aktivnosti na otkrivanju vandala koji ovo rade”, kazao je Đulić za Radiosarajevo.ba.

Prema njegovim riječima u Mostaru u ovom trenutku vlada fašizam i on je mišljenja sam je jedina adresa na koju treba tražiti krivce HDZ i njegov predsjednik Dragan Čović koji svojom retorikom u Predsjedništvu BiH podiže tenzije u Mostaru.

“Sve dok je ova HDZ-ovska garnitura na vlasti na čelu sa Draganom Čovićem, Partizansko groblje u Mostaru će se nastaviti skrnaviti do njegovog potpunog uništenja, jer MUP HNK-a nije u stanju da zaštiti ovo spomen obilježje i pohapsi fašiste koji ovo rade”, dodaje predsjednik Udruženja antifašista i boraca NOR-a Mostar.

Podsjećamo, na Dan državnosti Bosne i Hercegovine prošle godine, u Mostaru se desio incident na Partizanskom spomen obilježju koje je osvanulo s porazbijanih desetak kamenih ploča.

- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

Objavljena koalicija SBIH-Platforma za progres u HNK: Cilj je baviti se konkretnim problemima i razvojem u ovom kantonu

U Mostaru je danas održana zjednička press konferencija Stranke za Bosnu i Hercegovinu (SBIH) i Platforme za progres na...