Pećanin: “Aleksandar Vučić je cijeli region doveo na ivicu novih ratova”

preporučujemo

Eskalacija srpskog nacionalizma prethodna dva dana upriličena je u Banjoj Luci sramotnom proslavom neustavnog Dana Republike Srpske, bosansko-hercegovačkog entiteta.

Specijalna antiteroristička jedinica MUP-a tog entiteta tokom nedjeljnog defilea izvodila je i specijalnu muzičku numeru tokom koje su policajci u glas pjevali “Za krst, za krst Nemanjića, za slavu, za slavu Obilića. Srba ima kao lista, nema više komunista“.

U tom entitetu juče je obilježen neustavni dan RS-a, a ceremoniji su prisustvovali zvaničnici tog entiteta, brojni gosti iz Srbije, kao i ambasador Rusije u BiH.

“Bojim se da demonstracije klerofašizma, kojem svjedočimo još od početka litija u Crnoj Gori, a sada i povodom proslave Božića (‘Oj Pazaru, novi Vukovaru, Oj Sjenice, nova Srebrenice’), antivakserskog performansa Novaka Đokovića i obilježavanja neustavnog 9. januara u Republici Srpskoj (‘Za krst Nemanjića i slavu Obilića’) upućuju na identičnost pripremljenog scenarija: onog projekta koji je uoči početka ratova na prostoru Jugoslavije najavljen ‘Antibirokratskom revolucijom’, govorom Slobodana Miloševića na Kosovu Polju i turnejom moštiju kneza Lazara po ‘srpskim zemljama’, ocijenio je za Pobjedu Senad Pećanin, advokat i novinar iz Sarajeva, prenosi portal Slobodna Bosna.

Najnovije

Mesić: Republika Srpska je nastala na genocidu

Posljednji predsjednik Predsjedništva nekadašnje Jugoslavije, prvi premijer Hrvatske, pa predsjednik Sabora i predsjednik Hrvatske i to u dva mandata,...