Pecikoza: Ne znam hoću li glasati za smjenu Konakovića, hoću da ih držim u neizvjesnosti

Preporučujemo

Samostalni poslanik u Skupštini Kantona Sarajevo Fahrudin Pecikoza rekao je da će se krajem marta raspravljati o smjeni premijera Dine Konakovića. Gostujući na N1, Pecikoza je izjavio da bi, da se on pita, Konaković ostao na mjestu premijera, jer je ova Vlada, po njemu, ostvarila historijski rezultat.

Za smjenu Konakovića potrebno je 18 glasova.

- -

“Ova Vlada je dobila zamah dolaskom Dine Konakovića, ali situacija je sada vrlo napeta. Ako se ja budem pitao glasat ću da Konaković ostane jer je ovo do sada najuspješnija Vlada koja ima historijski budžet”, rekao je Pecikoza.

Na pitanje hoće li Skupština imati dovoljan broj ruku za smjenu, Pecikoza je rekao da je to teško procijeniti. SDA ima 9 poslanika, SBB 6 i BPS 3 i ukoliko svi budu za smjenu, Konaković više neće biti premijer. Međutim, Pecikoza kaže kako nije siguran da će se to desiti:

“Šta god da se desi, na glasanju će se pokazati ko ima obraz a ko ne. Vrši se pritisak na poslanike, zvone telefoni i koliko vidim ni u SDA nema konsenzusa za smjenu”, rekao je Pecikoza dodavši da je i na njega bilo indirektnih pritisaka.

Na pitanje hoće li on glasati za smjenu, Pecikoza to nije želio otkriti:

- -

“Hoću malo da ih držim u neizvjesnosti”, rekao je Pecikoza.

(Index.ba)

Najnovije

U Turskoj ga veličaju a Grci pozivaju UEFA-u da kazni Džeku: Neprimjereno za njegovu karijeru

U prvom meču četvrtfinala Konferecnijske lige Fenerbahče je izgubio 3:2 na gostovanju od Olympiacosa, a jedna od najzapaženijih tema...