Pentagon zadužen za smještaj 20.000 migrantske djece

preporučujemo

Američko ministarstvo zdravstva (HHS) zatražilo je od Pentagona da u svojim vojnim bazama pripremi smještaj za 20.000 migrantske djece koja su ušla na američko tlo bez pratnje odraslih, rekao je za AFP američki dužnosnik.

“Od ministarstva obrane zatraženo je da pomogne HHS-u koji je zatražio 20.000 ležaja”, rekao je taj dužnosnik koji je htio ostati anoniman.

Ti su ležaji namijenjeni djeci bez pratnje odraslih, dodao je.

U svojoj izvršnoj uredbi koju je potpisao u srijedu kako se obitelji ilegalnih migranata više ne bi razdvajale, Donald Trump je naredio ministarstvu obrane da, bude li potrebno, stavi na raspolaganje sve objekte koji se mogu iskoristiti za smještaj migranata, pa i izgradi nove.

Ministarstvo zdravstva je već nekoliko tjedana razmišljalo da neke od mnogobrojnih vojnih baza na jugu Sjedinjenih Država namijeni za smještaj malodobnih migranata koji sami dolaze u SAD gdje im je obitelj.

Izabrane su četiri baze, tri u Teksasu i jedna u Arkansasu, prenosi N1.

Najnovije

Glava na ‘panju’ ne brani BiH, Bošnjaci trebaju lidere koji neće narodu samo bildati mišiće

BiH je suočena sa puzajućom okupacijom. U tome trenutno prednjači velikosrpski nacionalizam otjelotvoren u predsjedniku susjedne Srbije Aleksandru Vučiću...