Performans kod Vijećnice: U Gazi se brutalno ubijaju djeca, zaustavite genocid

Preporučujemo

Na platou prekoputa Vijećnice danas je izveden potresni performans grupe građana, prijatelja palestinskog naroda, a koji je pokušao prikazati zlo s kojima se suočava palestinski narod u Gazi.

Pod udarom izraelske vojske su stambene zgrade, škole, pekare, bolnice. Polovina poginulih u Gazi su djeca. Performans je uključivao prikaz tijela umotanih u čaršafe, a snimci poginule djece obišle su svijet. Kako su poručile organizatorice, svijet gleda genocid i ne zaustavlja ga.

Na peformansu su bile postavljene i kutije za skupljanje novčane pomoći za narod Palestine.

Iz Palestinske zajednice u BiH podsjećaju da je i dalje u toku akcija pomoći narodu Palestine ali da humanitarni telefon 090 292 000 za pomoć vrijedi samo za pretplatnike kompanije „BH Telecom“.

Pomoći možete direktno uplatom na žiro račun kod BBI Banke, broj računa : 141-311-53200039-07 (primalac Udruženje Palestinska zajednica u BiH, Džinina 4, Sarajevo – s naznakom “Pomoć za Palestinu”).

Najnovije

Šta američki State Department kaže o terorizmu u Bosni i Hercegovini

State Department, odnosno Ministarstvo vanjskih poslova Sjedinjenih Američkih Država, objavilo je izvjetšaj o terorizmu u svijetu za 2022. godinu. U...