Pero Gudelj: Nisam digao ruku na sebe, pokušali su me ubiti

Preporučujemo

Pero Gudelj, vlasnik lanca trgovina FIS, nakon tri godine je otkrio da nije pokušao izvršiti samoubistvo, već da su ga dvije nepoznate osobe željele ubiti u augustu 2015. godine.

Na mjestu koje je posjetio prvi put nakon kobnog dana rekao je kako je tada imao dvije opcije – biti zapaljen u vlastitom automobilu ili dobiti tri metka u usta.

“Sve se desilo filmskom brzinom. Dvije maskirane osobe su mi zaprijetile da dvije godine ne smijem nikome dati njihov opis. Ako bih progovorio, desilo bi mi se isto ili bi nastradao netko od moje obitelji”, naveo je Gudelj u videu.

“Tko mi je došao u prve momente, pitali su me šta je bilo. Sav potrešen govorio sam ‘želim da budem mrtav’. Često sanjam te teške trenutke, ali se zahvaljujem Bogu, prvoj intervenciji u bolnici u Novoj Biloj i Zdravku Ramljaku koje je nazvao doktore u KSC Koševo, Baručija Merseta i Abdulaha Hasanagića koji su pripremili operacionu salu. U putu sam već bio u komi. Hitnom i uspješnom operacijom, kao i višemjesečnim liječenjem, ostao sam živ. Volju za život davali su mi moja djeca, mnogi prijatelji, uposlenici FIS-a, kao i osoblje bolnice na Koševu i mladi košarkaši koji su mi svojim skandiranjem poslali neku vrstu eha kako bi se probudio iz kome. Danas sam psihički i fizički jak kao nekada, radim svaki dan 10 sati. U ovoj državi najbolje je imati malu firmu, do petero uposlenih. Uskoro napuštam FIS, otvaram malu firmu sa troje uposlenih”, naveo je Gudelj.

Putem Facebooka Gudelj se javnosti obratio u videosnimku u kojem je iznio neke detalje događaja koji se zbio prije skoro tri godine.

POŠTOVANI PRIJATELJI, PRVI PUT SAM DOŠAO NA LOKACIJU GDJE SAM TREBAO BITI UBIJEN OD STRANE N.N. 2015. G. DAKLE, NISAM DIGAO RUKU NA SEBE, SVE SE DESILO FILMSKOM BRZINOM. DVIJE MASKIRANE OSOBE SU MI ZAPRIJETILE DA DVIJE GODINE NE SMIJEM NIKOME DATI NJIHOV OPIS. AKO BIH PROGOVORIO DESILO BI MI SE ISTO ILI BI NASTRADAO NETKO OD MOJE OBITELJI. SVEGA SE SJEĆAM TKO MI JE DOŠAO U PRVE MOMENTE. PITALI SU ME ŠTA JE BILO? SAV POTREŠEN GOVORIO SAM: ŽELIM DA BUDEM MRTAV! ČESTO SANJAM TE TEŠKE TRENUTKE, ALI SE ZAHVALJUJEM BOGU, PRVOJ INTERVENCIJI U BOLNICI U NOVOJ BILOJ I ZDRAVKU RAMLJAKU KOJI JE NAZVAO DOKTORE U KSC KOŠEVO BARUČIJA MERSETA I ABDULAHA HASANAGIĆA KOJI SU PRIPREMILI OPERACIONU SALU. U PUTU SAM VEĆ BIO U KOMI. HITNOM I USPJEŠNOM OPERACIJOM, KAO I VIŠEMJESEČNIM LIJEČENJEM OSTAO SAM ŽIV. VOLJU ZA ŽIVOT DAVALI SU MI MOJA DJECA, MNOGI PRIJATELJI, UPOSLENICI FISA, KAO I OSOBLJE BOLNICE NA KOŠEVU I MLADI KOŠARKAŠI KOJI SU MI SVOJIM SKANDIRANJEM POSLALI NEKU VRSTU EHA KAKO BI SE PROBUDIO IZ KOME. DANAS SAM PSIHIČKI I FIZIČKI JAK KAO NEKADA, RADIM SVAKI DAN 10 SATI. U OVO DRŽAVI NAJBOLJE JE IMATI MALU FIRMU, DO PETERO UPOSLENIH. USKORO NAPUŠTAM FIS, OTVARAM MALU FIRMU SA TROJE UPOSLENIH.

Gepostet von Pero Gudelj am Montag, 11. Juni 2018

Najnovije

Teška nesreća u Velikoj Kladuši, muškarac stradao u svom dvorištu

U teškoj saobraćajnoj nesreći u kladuškom naselju Vejinac, Gornji Purići, jedna osoba smrtno je stradala. Kako javlja Radio Velika kladuša,...