- Advertisement -

Peskov: Pozicija Poljske prema Rusiji je mahnita i na ivici ludila

Preporučujemo

Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov komentirao je posljednju odluku poljskih zvaničnika o prekidu sporazuma s Rusijom o isporuci gasa te je naglasio kako se odnosi između dvije države teško mogu predvidjeti.

Tokom dana, poljska vlada je donijela odluku o raskidu sporazuma između Poljske i Rusije koji je potpisan 1993. godine, a koji se tiče isporuke gasa Poljskoj.

“Nakon 30 godina može se konstatovati da odnosi u gasnoj industriji između Poljske i Rusije prestaju da postoje”, rekao je jedan od poljskih zvaničnika.

Tim povodom oglasili su se iz Kremlja te su potez Poljske definirali kao “mahnitim”.

“Sada vidimo kakvu mahnitu i poziciju na ivici ludila zauzimaju poljske vlasti. Prema tome, teško da se ovdje bilo šta može predvidjeti”, rekao je Peskov.

On je naglasio kako se sada teško može govoriti o bilo kakvim ugovornim odnosima s ovom zemljom.

“Poljska je, kao što znate, dugo odbijala da plaća gas. Dakle, da bi se gas isporučio potrebne su nam dvije stvari – sporazum i plaćanje”, poručio je Peskov.

Na kraju obraćanja, Peskov je podsjetio da je Varšava odbila da plati gas u ruskim rubljama.

Pročitajte:  Epidemija kolere u Mariupolju, gradonačelnik objasnio jezivu pozadinu: 'Mnogo je tijela pod ruševinama, a počinju vrućine i kiša...'
- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

Bečarević: BH-Gas se briše, a županije osnivaju novo preduzeće za projekat Južna interkonekcija

Stručnjak za gas i dobar poznavalac prilika na gasnom tržištu Almir Bečarević danas je upozorio javnost da se preduzeće...