Petrić: Na svim glasačkim mjestima glasanje se odvija regularno, hodnici puni onih koji čekaju red na glasanje

preporučujemo

Predsjednik i članica Centralne izborne komisije BiH (CIK) Branko Petrić i Irena Hadziabdić posjetili su danas biračko mjesto u Osnovnoj školi “Isak Samokovlija” u Sarajevu, javlja Anadolu Agency (AA).

“Po našem standardu i praksi koju smo uveli, članovi CIK-a i visoka izborna administracija, na dan izbora obiđe neka glasačka mjesta. Obišli smo tri glasačka mjesta i veoma smo zadovoljni organizacijom rada, izlaskom, sasvim pristojan izlazak. Posebno prijatno iznenađuje da su hodnici puni onih koji čekaju na svoj red da glasaju”, izjavio je Petrić.

Osvrnuo se i na ranije izbore kazavši da tokom ranijih obilazaka nisu nailazili na ovakav odziv građana.

“Glasanje se odvija brzo i regularno”, istakao je Petrić.

Dotakao se i saopćenja Koalicije za slobodne i poštene izbore “Pod lupom”, koji su naveli da je do osam sati zabilježeno 66 kritičnih situacijama.

“Od sedam do osam se i dešavaju. Najčešće se dešava da se ne može na vrijeme otvoriti glasačko mjesto. Takvih smo od 5.700 imali 196, od čega polovina u Banjoj Luci. Već u 11 sati sve je regularno, na svim glasačkim mjestima glasanje se odvija regularno”, pojasnio je Petrić.

Biračka mjesta otvorena su u sedam sati, a glasanje traje do 19 sati, osim u slučajevima gdje će ukoliko bude kašnjenja prilikom njihovog otvaranja ono biti produženo za toliko vremena ili ukoliko na biralištima u predviđenom vremenu zatvaranja budu gužve.

Petrić je na konferenciji za medije CIK-a ranije izjavio kako je izlaznost do 11 sati iznosila 11,41 posto bez Bijeljine, Brčkog i Doboja.

Najnovije

Tuzla: Kreativni roditelji djeci iz mahale napravili ‘motoričko tlo’, više skakutanja i igre, a manje tipkanja i igrica

Djeca danas svoje vrijeme rado provode kod kuće za računarima, na tabletima i pametnim telefonima ukoliko im ne ponudite...