Pfizerov direktor je veliki Đokovićev navijač: Prebolijevanje veoma dobro štiti

Preporučujemo

Pfizerov direktor Albert Bourla odbio je komentarisati proces pravnog okršaja između srbijanskog tenisera Novaka Đokovića i države Australije, ali je izrazio svoj stav o vakcinisanju.

Bourla je u razgovoru za Bloomberg istakao da je Đoković prebolovao koronavirus u posljednja tri mjeseca, što znači da ima dovoljno antitijela da trenutno bude dovoljno dobro zaštićen.

“Veliki sam Novakov navijač, ali ne mogu nikako ulaziti u to da li je on imao potrebnu dokumentaciju za ulazak u Australiju ili ne. To je između njega i vlasti, kao i liječnika. Smatram da preležan virus daje zaštitu od infekcije, ne samo u ovom slučaju, nego generalno. I to na određeno vrijeme”, rekao je Bourla.
Direktor je potom naglasio i kako zaštita koja se stiče prebolijevanjem nije jednako snažna kao ona koju daje vakcina.

“U Evropi vam certifikat vrijedi šest mjeseci nakon posljednje doze vakcine, a u slučaju preležanog virusa samo tri mjeseca nakon pozitivnog testa. Zaštita koju dobivate nakon prirodno preležanog virusa ne traje toliko kao poslije vakcine. To je ono što sam ja rekao i o čemu mogu govoriti”, poručio je Bourla.

Najnovije

CETINJE: U napadača pucala i policija i građanin, još se utvrđuje ko ga je likvidirao

Načelnik Odsjeka za suzbijanje opšteg kriminaliteta u Sektoru za borbu protiv kriminala Aleksandar Bošković kazao je u Dnevniku TVCG...