Pindžo na Skupštini KS: Na koji način će se smanjiti gužve u Sarajevu izgradnjom garaže na Bjelašnici?

Preporučujemo

“Na koji način će se smanjiti gužve u Sarajevu ako se izgradi podzemna garaža na Bjelašnici?”, upitao je na današnjoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo zastupnik Mirsad Pindžo.

Pindžu je zanimalo kako je to moguće jer je navedeno u objašnjenju ovog prijedloga.

- -

Zastupnika Peđu Kojovića je zanimalo i koliko će biti parking mjesta namjenjeno za privatnike, a koliko za Vladu Kantona Sarajevo. Također, rekao je da interes ove garaže treba biti za turističku zajednicu, a ne za moguće kompezacije načelnika Općine Trnovo.

Naime, kako je Kojović naveo, u prijedlogu piše da bi od 170 mjesta pripalo Općini Trnovo, a 100 Kantonu, pa ga je zanimalo koji je tu interes turizma Kantona Sarajevo.

Ministar saobraćaja KS Mujo Fišo rekao je da svako dokumenat čita na svoj način pa tako i on i ostali zastupnici. Objasnio je kako su gužve u Kantonu, a ne Sarajevu te da Bjelašnica spada u KS, koliko on zna.

- -

Naveo je i primjere jer je planirana garaža i u općini Novo Sarajevo, ali to sada nije realizovano jer nisu dobili građevinsku dozvolu, što je Kojević smatrao apsurdnim.

Fišo je dodao i da se ne treba raditi diskriminacija ljudi jer je bitno ko će platiti tu garažu, pa i ako su privatnici, da ne treba biti problem.

“Ovo je pranje novca građana. Ovo je, premijeru, sramota za vas i vašu vladu”; poručio je Pindžo i dodao da ne može vjerovati da Vlada KS ovo odobrava.

Rasprava o ovoj tački dnevnog reda je i dalje u toku.

(Ines Sandžaktarević)

Najnovije

Stoltenberg: NATO će preuzeti veću ulogu u koordinaciji vojne pomoći Kijevu

NATO će preuzeti veću ulogu u koordinaciji opskrbe Ukrajine oružjem, saopćio je danas Savez, preuzimajući dužnost od SAD-a u...