Pismo građana načelniku Vareša: Trebat će nam čista voda, zaustavite VAMOS!

Preporučujemo

Građani Vareša uputili su otvoreno pismo načelniku ove općine nakon što su stigle najave da će u jezeru Nula biti izvedeno testiranje robota za podvodno rudarstvo.

”Nakon što su i mediji prepoznali problem i besmislenost testiranja alternativne metode rudarstva u bivšem rudniku u kojem ta metoda nije ni primjenjiva i koje bi sasvim sigurno negativno utjecalo na Vareš, gospoda koja je VAMOS projekt dovela u Vareš i koja od samog početka zna za rizike testiranja sakrila se i odlučila da ne daje izjave za medije nego da načelnika Općine Vareš postavi za glasnogovornika.

Zavadi pa vladaj. Razumijemo da ste se našli pod ogromnim pritiskom implementatora projekta, viših nivoa vlasti i ambasadora vrlo moćnih zemalja ali vas molimo da ne dopustite da se manipulacijama i izbjegavanjem odgovornosti odgovornih, problem premjesti na lokalnu razinu i stvara bilo kakav jaz između građana i institucija Općine Vareš. Nepotrebno”, navedeno je u otvorenom pismu.

Smatraju da je apsolutno nepotrebno i da se u Varešu prave grupe “za” ili “protiv” VAMOS projekta kada se radi o interesima proizvođača stroja protiv interesa i životne sredine građana Vareša, piše bljesak.info.

(Index.ba)

Najnovije

Išerić: Svakoj ženi koja rodi četvrto dijete osigurati redovna mjesečna primanja u visini od 50 % prosječne plaće

Pravni stručnjak dr.sc. Enver Išerić predstavnicima vlasti uputio je zahtijev da svakoj ženi u Bosni i Hercegovini se osiguraju...