Planirani letovi iz Kelna, Istanbula i Štutgarta

preporučujemo

Kao prevenciju širenja koronavirusa, sve je više aviokompanija koje su u potpunosti otkazale letove za naredni period, te prometuje i to reducirano samo još nekoliko kompanija.

Na Međunarodnom aerodromu Sarajevo (MAS) danas su tako planirana tri leta, iz Kelna, Istanbula i Štutgarta, te povratni letovi za te destinacije – kazala je Feni glasnogovornica Međunarodnog aerodroma Sarajevo Sanja Bagarić.

U zgradu Terminala dozvoljen je ulazak samo putnicima i zaposlenicima Međunarodnog aerodroma Sarajevo, te zaposlenicima drugih poslovnih subjekata i institucija koje posluju na aerodromu.

Svi koji dočekuju nekoga ili ispraćaju na put se mole da se zadrže na  parkingu MAS-a.

– Poduzete su sve predviđene mjere kako kako bi smanjili izloženost i mogućnost prijenosa oboljenja, te zaštitili prije svega naše zaposlenike, kolege iz drugih organizacija, putnike i posjetitelje, te smo u stalnom kontaktu sa svim nadležnim institucijama. Redovno se provode mjere dezinfekcije prostora i vozila kojima se prevoze putnici – kazala je Bagarić.

S obzirom na to da se situacija s letovima konstantno mijenja, iz Međunarodnog aerodroma Sarajevo mole putnike da prije puta kontaktiraju aviokompaniju kojom namjeravaju letjeti, odnosno ambasade/konzulate zemalja u koje putuju.

One koji planiraju dolazak u BiH, molimo da za sva pitanja o uvjetima ulaska u zemlju kontaktiraju Graničnu policiju BiH, te Federalnu upravu za inspekcijske poslove, po pitanju mjera koje se provode prilikom ulaska – poručuju s Međunarodnog aerodroma Sarajevo.

(Vijesti.ba / FENA)

Najnovije

Lapsus Dodikovog savjetnika ili nešto drugo? “BiH nije zemlja Bošnjaka”

Savjetnik člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Radovan Kovačević kazao je danas za BHRT kako je -bitno da se u...