Velika plastična kutija koja ostane nakon pojedenog sladoleda izgleda baš praktično? Pa još ima i poklopac koji baš fino dihtuje i zato je operete misleći: Šteta da je bacim, sigurno će mi dobro doći da u nju stavim nešto.
Ukoliko npr. ostane nešto jela od nekog ukusnog ručka i, pošto se danas ništa ne baca, kutija od sladoleda je idealna da u nju stavite hranu koju ćete ostaviti u frižider. Zgodna je i za zamrzavanje hrane. Ne, ne i ne! Ne smijete to raditi. A evo i zašto.
Prazne kutije od sladoleda mogu biti jako opasne, jer mogu prenijeti hemikalije na ono što u njih stavljamo. U to se ubrajaju one poput UV stabilizatora, omekšivača ili nekih drugih supstanci koje se nalaze u plastici, pa se mogu preneti iz plastike na jelo, objašnjavaju stručnjaci. Naročito kad kutije perete vrućom vodom, nakon toga u njih stavljate hranu koja je drugačijeg sastava od sladoleda i koja može da „nagrize“ plastiku.
Proizvođači garantuju bezbrižnu konzumaciju sladoleda koji je u kutiji – međutim, kad se isprazni, ovo dobro zapamtite, kutija se mora baciti.