Platforma SDAS ključ razrešenja političkih i teritorijalnih sporova na Balkanu

Preporučujemo

 Predskednik Stranke demokratske akcije Sandžaka (SDAS) Sulejman Ugljanin izjavio je da platforma koju su delegati te stranke usvojili krajem prošlog meseca, predstavlja doprinos te političke partije u uspostavljanju pravednog, stabilnog i trajnog mira na Balkanu, javlja Anadolu Agency.

Ugljanin je naglasio da je platforma, kao i političko djelovanje SDAS od osnivanja stranke, utemeljeno na rješavanju statusa Sandžaka i statusa bošnjačkog naroda.

“Definisanje Sandžaka kao zasebnog teritorijalno-političkog entiteta sa zakonodavnom, izvršnom i sudskom vlašću, jedino je rješenje koje garantuje biološki opstanak i političku egzistenciju bošnjačkog naroda na prostoru Sandžaka. Specijalni status za Sandžak je trajan i stabilan mehanizam, koji garantuje opstanak i pravo Bošnjaka na političku egzistenciju, nesmetan društveno-ekonomski razvoj i pruža jednake šanse svim narodima koji žive na prostoru Sandžaka”, rekao je Ugljanin.

Najnovije

Milanovićev čudni govor na Alki: Spominjao je “srpski svet”, Kur‘an, Ruse, Turke…

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović rekao je u Sinju kako tradiciju koja potječe iz Alke trebamo tumačiti na umjeren način...