Plenković: Milanović je putinofil. Vodi nas u vanjskoplitičku izolaciju

Preporučujemo

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković izjavio je da je predsjednik RH Zoran Milanović “putinofil” te poručio kako je Hrvatskoj bilo bolje dok je Milanović bio u Čileu.

Upitan za optužbe predsjednika RH Zorana Milanovića da Hrvatskoj nedostaje naoružanja, Plenković je rekao:

“Stvari su jasne da ne mogu biti jasnije. Hrvatska je normalno disala dok se on nije vratio iz Čilea i počeo zagađivati javni prostor, ponovno je to isti repertoar od UDBA-e nadalje. Milanović je putinofil, čovjek koji je kazao da ne želi da Hrvatska sudjeluje u EU misiji pomoći Ukrajini i to je sada jasno i ovim političkim patuljcima koji nisu bili za. Izveli smo i njih i njega van. Pravi se da nije predsjednik zemlje koja je u EU. Ponaša se kao da bi Hrvatska trebala biti nesvrstana, vodi nas u vanjskopolitičku izolaciju.”

Istakao je kako su “u mandatu ministra Banožića kupljeni borbeni zrakoplovi Rafalei”.

“Riješeno je pitanje borbenih oklopnih vozila Bradley, nabavlja se protuzračna obrana. Mi ćemo kupiti još crnih jastrebova, Black Hawk, da bi se on mogao još dodatno vozati tim helikopterima u vrijeme nekih izleta. Hrvatska vojska nikada više nije ulagala nego u vrijeme našeg mandata”, istaknuo je Plenković.

Premijer smatra da kada bismo slijedili Milanovićeve stavove ne bi ušli u Schengen, europodručje, ne bi pomogli Ukrajini, kao niti osudili agresiju.

“To je jedna neodgovorna, neozbiljna i izolacionistička politika te izrazito putinofilska. To je politika koju bi trebala Hrvatsku dovesti u položaj da baš mi budemo ti koji će imati najviše sluha za Putinov režim”, ocijenio je Plenković.

Najnovije

Sjednica VSTV-a: Glavni tužilac Kajganić loše rezultate pripisao policiji

Prezentirajući izvještaje o radu, kao i rješavanju predmeta korupcije i organiziranog kriminala članovima Visokog sudskog i tužilačkog vijeća, glavni...