- Advertisement -

Plenković u Sarajevu: Pravdao Milanovićeve izjave o Srebrenici

Preporučujemo

Premijer Hrvatske Andrej Plenković komentirao je nakon sastanka s predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Zoranom Tegeltijom, poteze koje povlači Milorad Dodik i RS.

– Što se tiče zbivanja u BiH, mi ih u Hrvatskoj pratimo s velikom pozornošću, s velikim interesom. Razumjeli smo od Tegeltije da je Vijeće ministara imalo svega četiri sastanka od juna do sada, željeli bismo da institucije BiH budu funkcionalne, da su u njima svi kvalitetno zastupljeni i da takve donose prijedloge zakona i za parlament”, rekao je Plenković, dodavši da treba poštovati Daytonski sporazum, kao i da izjave iz Republike Srpske treba promatrati i iz konteksta promjene Izbornog zakona u BiH – rekao je.

Upitan je i o izjavama Zorana Milanovića, predsjendika Hrvatske, o Srebrenici.

– Što se tiče genocida u Srebrenici, jasan je službeni stav Hrvatske po tom pitanju. Mislim i da je Milanović uspio pojasniti šta je htio reći, nekada te izjave dobiju drugačiju konotaciju i nastane spin. Mislim da je jasno šta on misli o tome i šta je već i ranije govorio o svom stavu prema genocidu u Srebrenici – naveo je Plenković.

- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

Objavljena koalicija SBIH-Platforma za progres u HNK: Cilj je baviti se konkretnim problemima i razvojem u ovom kantonu

U Mostaru je danas održana zjednička press konferencija Stranke za Bosnu i Hercegovinu (SBIH) i Platforme za progres na...