Pobjeda na startu kvalifikacija za SP: Ledeni zmajevi u Zetri savladali Kuvajt

Preporučujemo

Hokejaška reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je počela kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo Divizije III.U solidno popunjenoj Olimpijskoj dvorani “Juan Antonio Samaranch” u Zetri BiH je savladala Kuvajt sa 8:1.

Golovima kapitena Dine Čordalije BiH je nakon prve trećine imalaprednost od 2:0 i već se tada dalo naslutiti da će izabranici Briana Jokata ostvariti sigurnu pobjedu.

U strijelce su se još upisali Amar Lemeš (2), Mirza Omer (2), Aren Velić, Nermin Logo.

Počasni gol za Kuvajt postigao je Hamad Alajmi.

U prvoj utakmici Turkmenistan je savladao Ujedinjene Arapske Emirate 4:0.

Plasman na SP izborit će samo prvoplasirana ekipa.

Zaimović: Ljepše lice BiH

Senad Zaimović, predsjednik Hokejaškog saveza BiH, zahvalio se uoči početka utakmice navijačima što su došli da podrže reprezentaciju.

“Hvala što ste našli vremena da podržite naše ledene zmajeve. Četiri mjeseca trajale su pripreme, za profesionalni sport to nije dovoljno, ali Savez je učinio sve da naša ekipa večeras bude ljepše lice BiH”, rekao je Zaimović.

U susretima drugog kola koji se igraju u ponedjeljak sastaju se Turkmenistan i Kuvajt (16 sati), te BiH i UAE (20).

U utorak od 19 sati igra se revijalna utakmica ruskih i balkanski veterana, koji će igrati za timove Gazpromexporta i United Balkana. Za rusku ekipu nastupit će i legendarni Sergej Makarov, koji je sa tadašnjom reprezentacijom SSSR-a na Olimpijadi u Sarajevu 1984. osvojio zlatnu medalju.

Posljednjeg dana kvalifikacija, 28. februara, sastaju se Kuvajt – UAE (9), te BiH – Turkmenistan (12.30).

M. I.

Najnovije

Gruzija optužila trojicu srpskih državljana da su pripremali Gruzijce za državni udar krajem godine

Služba državne sigurnosti Gruzije saopćila je da su trojica srpskih državljana koji su posjetili Gruziju krajem septembra održali obuku...