- Advertisement -

Počela montaža plastenika koje je Općina Centar dodijelila

Preporučujemo

Radnici firme „Nermaris“ iz Gračanice su u petak, 2. augusta 2019. godine započeli montažu plastenika sa dodatnom opremom koje je Općina Centar dodijelila za 23 domaćinstva ruralnog područja općine – naselja Nahorevo, Nahorevska brda, Grdonj, Kromolj, Mrkovići, Panjina kula, Poljine, Radava, Alapi i taj posao će biti završen do kraja ove sedmice.

Općina Centar od 2016. godine provodi projekt „Podrška poljoprivrednim proizvođačima, boračkoj i izbjegličkoj populaciji za nabavku plastenika“ zahvaljući kojem je dodijeljeno ukupno 108 plastenika za što je iz budžeta utrošeno više od 140.000 konvertibilnih maraka.

Ove donacije se dodjeljuju po utvrđenoj proceduri. Javni poziv za predaju zahtjeva za dodjelu plastenika u ovoj godini je raspisan 18. aprila 2019. godine. Stručna komisija u sastavu: prof. dr. Velija Katica, dipl. ing. poljoprivrede Lejla Sitarević i mr. biologije Anida Kulovac su razmotrili prispjele zahtjeve, izvršili uviđaj na terenu s ciljem utvrđivanja pogodnosti zemljišta za zasnivanje plasteničke proizvodnje, izvršili bodovanje i sačinili prijedlog liste kandidata koji ispunjavaju uslove za dodjelu plastenika, na osnovu Pravilnika, a konačnu odluku je donio općinski načelnik.

Podsjećamo da je načelnik dr. Nedžad Ajnadžić prošle sedmice potpisao ugovore o dodjeli plastenika površine 50 metara kvadratnih sa pratećom opremom sa 23 stanovnika čime su stvoreni uslovi da odabrana firma započne sa montažom.

-Od petka do danas smo uspjeli montirati 13 plastenika, a do kraja sedmice će biti montirano i preostalih 10, naveli su iz firme „Nermaris“.

- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

Kako Brnabić savjetuje građane: Odvrtala sam sijalicu na lusteru u Britaniji da uštedim struju

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da Srbija može da pobijedi krizu samo ako građani zajedno sa njom rade...