Počela montaža plastenika koje je Općina Centar dodijelila

Preporučujemo

Radnici firme „Nermaris“ iz Gračanice su u petak, 2. augusta 2019. godine započeli montažu plastenika sa dodatnom opremom koje je Općina Centar dodijelila za 23 domaćinstva ruralnog područja općine – naselja Nahorevo, Nahorevska brda, Grdonj, Kromolj, Mrkovići, Panjina kula, Poljine, Radava, Alapi i taj posao će biti završen do kraja ove sedmice.

Općina Centar od 2016. godine provodi projekt „Podrška poljoprivrednim proizvođačima, boračkoj i izbjegličkoj populaciji za nabavku plastenika“ zahvaljući kojem je dodijeljeno ukupno 108 plastenika za što je iz budžeta utrošeno više od 140.000 konvertibilnih maraka.

- -

Ove donacije se dodjeljuju po utvrđenoj proceduri. Javni poziv za predaju zahtjeva za dodjelu plastenika u ovoj godini je raspisan 18. aprila 2019. godine. Stručna komisija u sastavu: prof. dr. Velija Katica, dipl. ing. poljoprivrede Lejla Sitarević i mr. biologije Anida Kulovac su razmotrili prispjele zahtjeve, izvršili uviđaj na terenu s ciljem utvrđivanja pogodnosti zemljišta za zasnivanje plasteničke proizvodnje, izvršili bodovanje i sačinili prijedlog liste kandidata koji ispunjavaju uslove za dodjelu plastenika, na osnovu Pravilnika, a konačnu odluku je donio općinski načelnik.

Podsjećamo da je načelnik dr. Nedžad Ajnadžić prošle sedmice potpisao ugovore o dodjeli plastenika površine 50 metara kvadratnih sa pratećom opremom sa 23 stanovnika čime su stvoreni uslovi da odabrana firma započne sa montažom.

-Od petka do danas smo uspjeli montirati 13 plastenika, a do kraja sedmice će biti montirano i preostalih 10, naveli su iz firme „Nermaris“.

Najnovije

Dodik podnio apelaciju Ustavnom sudu BiH koji ne priznaje, ali je povukao nakon prozivki

Predsjednik Republike Srpske i najjače političke partije u tom entitetu Saveza nezavisnih socijaldemokrata Milorad Dodik uputio je Ustavnom sudu...