Počela OSCE-ova radionica o registraciji birača u BiH

Preporučujemo

Na Vlašiću je danas u organizaci Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini i Ureda OSCE-a za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR) počela radionica o registraciji birača na kojoj će se razmotriti trenutno stanje Centralnog biračkog spiska, javlja dopisnik BHRT.

Također, učesnici će razgovarati o izazovima i problemima u vezi sa statusom i redovnim ažuriranjem Centralnog biračkog spiska, kao i o iznalaženju mogućih rješenja u cilju unapređenja izbornog procesa.

- -

Stručnjaci ODIHR-a predstavit će najbolje primjere iz prakse država članica OSCE-a.

Na radionici učestvuju predstavnici Centralne izborne komisije, općinskih i gradskih izbornih komisija, općinskih centara za biračke spiskove, matičnih ureda, Agencije za identifikaciona dokumenta, evidenciju i razmjenu podataka BiH, te entitetskih ministarstava unutrašnjih poslova.

Radionica je dio trogodišnjeg projekta koji finansiraju Evropska komisija i Austrijska razvojna agencija, a provodi ODIHR, saopćeno je iz OSCE-a u BiH.

Najnovije

Više od 40 zemalja traži međunarodnu istragu smrti Navalnog

Ukupno 43 zemlje, uključujući i Sjedinjene Američke Države, Evropsku uniju i Veliku Britaniju uputile su u ponedjeljak zajednički apel...