Počela sezona kupanja na bazenu Dobrinja, brojni građani pohrlili da se rashlade

Preporučujemo

Danas je počela sezona kupanja na bazenu Dobrinja u Sarajevu, a brojni građani su se odlučili rashladiti.

Iz preduzeća Lokom Novi Grad su objavili ulaz ograničen zbog gužve, kapaciteta bazena i sigurnosti plivača te se zahvalili na razumijevanju. Ulaznice koje su danas kupljene, a nisu iskorištene, mogu se iskoristiti drugi dan.

- -

 

Cjelodnevne karte za odrasle iznose 10 KM radnim danima, a 12 KM vikendom. Cjelodnevne karte za djecu od šest do 12 godina su pet KM radnim danima, a šest KM vikendom. Ulaz za djecu do šest godina je besplatan.

 

Poludnevni termini (od 15 do 19:30) iznose šest KM za odrasle, a tri KM za djecu. Kada je riječ o posebnim ponudama, penzioneri mogu ponedjeljkom i utorkom na bazenu boraviti cijeli dan po cijeni od pet KM. Cijena porodične ulaznice za dvoje i više djece do 14 godina uz pratnju roditelja je 20 KM.

- -

 

Kako navodi Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ), trenutno je u Sarajevu 35 stepeni Celzijusa. Padavine u vidu lokalnih pljuskova će već danas stići na zapad zemlje, dok će u nedjelju u većem dijelu BiH doći do pojave pljuskova s grmljavinom.

 

Zahvaljujući modernom sistemu za kondicioniranje bazenske vode, bazen Dobrinja jedan je od bazena sa najčistijom vodom u BiH bez obzira na broj korisnika, jer se svaka četiri sata kompletna količina vode u bazenu filtrira i dozira potrebnim količinama hlora i sredstvima koja održavaju pH vrijednost vode.

Najnovije

Željeznice FBiH smanjile glavni dug prema Poreskoj upravi za 5,07 miliona KM u prvoj polovini ove godine

Željeznice FBiH u prvoj polovini 2024. godine uplatile su prema javnim fondovima 19.330.225 KM po osnovu poreza i doprinosa. Od...