Počela sjednica Doma naroda: Delegati danas o izmjeni Zakona o zdravstvenom osiguranju

preporučujemo

Nakon skoro tromjesečne pauze izazvane nesuglasicama u vladajućoj koaliciji koju u Federaciji BiH čine SDA, HDZBiH i SBB, danas vanredno zasjeda Dom naroda Parlamenta FBiH.

Delegati danas shodno usvojenom dnevnom redu raspravljaju o izmjeni Zakona o finansijskoj konsolidaciji privrednih društava, izmjeni Zakona o zdravstvenom osiguranju, izmjenama i dopunama Zakona o visini stope zatezne kamate na javne prihode, izmjenama Zakona o doprinosima, piše Oslobođenje.

Na dnevnom redu su i nacrt izmjena i dopuna Zakona o fiskalnim sistemima, nacrt zakona o dugu, zaduživanju i garancijama, nacrt zakona o ugostiteljstvu, te nacrt zakona o obaveznom osiguranju u saobraćaju.

Vlada FBiH je kao predlagač povukla nacrt zakona o elektronskom potpisu.

Na dnevnom redu su i odluka o privremenim smjernicama Politike za provođenje energijske efikasnosti u FBiH, te program o prestrukturiranju elektroenergetskog sektora u FBiH.

Dom bi trebali biti predočeni i izvještaji o poslovanju Željeznica FBiH za 2015, te FERK-a i Komisije za koncesije FBiH za 2016. godine.

Najnovije

Vučić šokirao izjavom: Nemamo pravo da uništavamo više ljudskih života nego što je bilo planirano

Na vanrednoj konferenciji za medije sazvanoj povodom povlačenja iz skupštinske procedure Zakona o eksproprijaciji, Aleksandar Vučić je dao skandaloznu...