Počeli pripremni radovi na izgradnji ciciban igrališta na Bardakčijama

Preporučujemo

Tokom protekle sedmice radnici građevinske firme „Sela“ su započeli sa građevinsko-zanatskim radovima na izgradnji novog ciciban igrališta u Ulici Zaima Šarca.

Kako je predviđeno, tokom pripremnih radova na izgradnji igrališta za najmlađe stanovnike ovog područja prvo je započeto uklanjanje stare betonske podloge i asfalta kako bi se dobila potrebna površina za postavljanje novog tamponskog sloja i gumene zaštitne podloge za sigurnu igru mališana.

- -

Također će u okviru ovih radova biti izgrađena 62 metra nove zaštitne ograde, te popravljena i obojena metalna zaštitna ograda. Planirano je i postavljanje ulazne kapije na igralište zbog povećanja sigurnosti djece.

S obzirom da se u neposrednoj blizini nalaze kontejneri za odlaganje otpada planirano je da radnici pomenute firme urade smetljarnik sa zidovima, krovom i kapijom oko kontejnera.

Pomenute radove finansira Općina Centar koja je za ovu namjenu iz svog budžeta izdvojila 29.800 KM.

Nakon završenih pripremnih radova planirano je da radnici Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća „Park“  postave novu gumenu zaštitnu podlogu i potreban mobilijar koji ispunjava stroge evropske standarde za bezbrižnu igru najmlađih. Izgradnjom ovog ciciban igrališta središnja gradska općina dobija 23 novoizgrađeno igralište na svom području tokom posljednje dvije godine.

- -

Gradilište je također obišao i načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić zajedno sa svojim saradnicima iz Službe za investicije, komunalni razvoj i planiranje, te Službe za civilnu zaštitu i mjesne zajednice, kao i sa predstavnicima Mjesne zajednice „Bardakčije“ na čijem području je u toku izgradnja novog ciciban igrališta.

Najnovije

Akcija “Kum”: Uhapšen prvoosumnjičeni, ovo je njegov identitet

Po nalogu Tužilaštva BiH, pripadnici MUP-a RS jutros su na graničnom prelazu Bosanska Gradiška uhapsili prvoosumnjičenog u akciji kodnog...