Počeli radovi na stadionu “Asim Ferhatović Hase”, Džemidžić najavio savremene terene u BiH

Preporučujemo

U sklopu projekta “Potpuna rekonstrukcija glavnih terena na stadionima Premijer lige BiH”, danas su počeli radovi na Olimpijskom stadionu “Asim Ferhatović-Hase” u Sarajevu te će na ovom stadionu biti postavljena savremena hibridna podloga po UEFA standardima.

Početku radova su prisustvovali predstavnici Nogometnog saveza BiH, član Izvršnog odbora Fuad Čolpa i generalni sekretar Adnan Džemidžić.Već ranije su započeti radovi na Gradskom stadionu u Banjoj Luci, stadionu Tušanj u Tuzli, kao i na stadionu Rođeni u Mostaru.

“Veliko nam je zadovoljstvo što su krenuli radovi na našem najvećem stadionu. Rekonstrukcija premijerligaških terena i ugradnja hibridne podloge na našim stadionima je jedan od najznačajnijih projekata koje je pokrenuo naš Savez u saradnji sa UEFA-om. Radi se o kompleksnom zadatku, ali NS BiH na čelu sa predsjednikom Vicom Zeljkovićem ima kapaciteta da ovaj projekat realizuje na najbolji mogući način. Mi ćemo vrlo brzo imati savremene terene na kojim će stasavati nove generacije igrača, koji će u budućnosti nositi igru naših nacionalnih selekcija”, izjavio je Džemidžić povodom početka radova na Koševu.

Projekt se finansira iz UEFA programa HatTrick, vlastitih sredstava NS BiH, a u realizaciji ovog kapitalnog projekta rekonstrukcije terena u BiH učestvuju klubovi Premijer lige BiH i lokalne zajednice.

Najnovije

U BiH najviše zarađuju direktori, više od polovice radnika nezadovoljno svojim primanjima

U Bosni i Hercegovini direktori u prosjeku zarađuju 4.570 maraka mjesečno, gotovo 6,5 puta više od čistača koji su...