Počelo je asfaltiranje ulice Kovači

Preporučujemo

Danas je počelo asfaltiranje ulice Kovači, na dijelu od fontane do Muzeja Alije Izetbegovića. Ukupna površina koja će se asfaltirati iznosi 1.750m2, što je skoro 300 metara dužine. Iako je prvobitno planirano da se i na ovom dijelu zadrži kocka, na veliko insistiranje građana koji su podnosili inicijative Općini, odlučeno je da se ipak izvrši asfaltiranje koje se smatra dugoročnijim rješenjem.

Kako je prije nekoliko dana kazao mutevelija obližnje Miščine džamije, Edhem Čaušević, građani su veoma zadovoljni što je ispunjen njihov zahtjev. „Veliki broj nas iz Sumbuluše i Kovača je tražio da se Kovači asfaltiraju jer je to je najbolje rješenje – to najbolje znamo mi koji ovdje živimo. Pisali smo zahtjeve prema našoj mjesnoj zajednici i Općina nas je poslušala. Hvala načelniku što nam je izašao u susret,“ ispričao je mutevelija Čaušević.

- -

Podsjećamo, riječ je o velikom projektu sanacije i rehabilitacije ulica Kovači i Ploča koji je počeo na proljeće u donjem dijelu Kovača. U junu su završeni radovi izmjene vodovodnih instalacija i popločavanja donjeg dijela ulice Kovači, od Čekrekčijine džamije do platoa. Uporedo s time, gornji dio ulice Ploča asfaltiran je od Muzeja do spoja sa ulicama Mustafe Dovadžije i Hadžijamakova, ukupne površine 1.000 metara kvadratnih.

Trenutno se na platou vrši preslaganje postojeće kocke, a svi radovi se izvode ručno što određuje dinamiku izvođenja. Prema informacijama iz nadležne Službe za investicije i komunalne poslove, do sada je urađeno preslaganje kocke na 1/3 ukupne površine platoa.

Nanošenje prvog sloja asfalta na Kovačima bit će završeno danas, dok se nanošenje drugog sloja najavljuje za subotu. Svi navedeni radovi vrijedni si oko 560.000 KM, ne računajući radove na zamjeni vodovodnih instalacija u donjem dijelu Kovača.

Najnovije

Ismail Barlov je novi prvak Evrope na 50 metara prsno!

Ismail Barlov, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je zlatnu medalju na Evropskom seniorskom prvenstvu koje se održava u...