Počelo je suđenje Harisu Hajdareviću: Nožem četiri puta ubo Šoljanina

Preporučujemo

Čitanjem optužnice i uvodnim riječima, u Kantonalnom sudu u Sarajevu počelo je suđenje Harisu Hajdareviću, zvanom Hare (1992), koji se tereti za pokušaj ubistva Edina Šoljanina u sarajevskom naselju Hadžići.

Nož

Tužiteljica Mona Meršnik pročitala je optužnicu i navela da će provođenjem dokaza dokazati navode iz optužnice. Braniteljica optuženog Dijana Hasić rekla je da optuženi nije osuđivan, odnosno da su mu iz registra brisane presude iz 2012. godine.

- -

Prema optužnici sarajevskog tužilaštva, Hajdarević je 6. juna 2017. godine u namjeri da ubije Edina Šoljanina došao do zgrade u kojoj stanuje Šoljanin u Ulici igmanska 89 u Hadžićima. Potom je galamio ispod Šoljaninovog balkona, držeći u ruci nož, počeo ga dozivati, psovati mu majku, djecu i potom tražiti od njega da izađe napolje i obračuna se sa njim.

Šoljanin je tek nakon određenog vremena izašao ispred zgrade kako bi sačekao policiju. Tu je pronašao drvenu palicu, kojom je želio da se odbrani u slučaju da ga Haris napadne. Kada je Hajdarević opazio Šoljanina ispred zgrade, prišao mu je držeći nož u ruci, te ga oštricom ubo u stomak.

Predaja

​Šoljanin je, u namjeri da se zaštiti, drvenom palicom udario Hajdarevića, koji mu je potom uzvratio sa još nekoliko uboda nožem u lijevu ruku i rame, nanijevši mu ukupno četiri ubodne rane. Napadač je potom pobjegao i bacio nož u grmlje u Žunovačkoj ulici do broja 5, gdje ga je kasnije policija pronašla. Istog dana Hajdarević se sam predao.​

Sudija Igor Todorović je naredno ročište zakazao za 16. april, kada će iz KPZ-a Busovača biti priveden Šoljanin, piše Oslobođenje.

Najnovije

Društvenim mrežama šire se “ratne fotografije” Štukana i Đure: Ovo su scene iz filmova

Poznati bh. glumac i književnik Feđa Štukan priveden je nedjelju na aerodromu "Nikola Tesla" zbog optužbi da predstavlja "bezbjednosnu...