Počeo protest za Dženana Memića, veliki broj građana u centru Sarajeva

preporučujemo

Danas se u Sarajevu, sa početkom u 13 sati ispred Narodnog pozorišta, održavaju protesti povodom smrti dvojice mladića, Dženana Memića iz Sarajeva i Davida Dragičevića iz Banje Luke.

Ovo su čak 20. protesti, koji organizira porodica Dženana Memića, za kojeg nesumnjivo tvrde da je ubijen 2016. godine.12:38 – Ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu upravo je sigao i otac ubijenog Dženana Memića Muriz

Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba

12:25 – Sve veći broj građana okuplja se ispred Narodnog pozorišta, gdje se u 13 sati očekuje očetak protesta.

Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba

12:10 – Ispred Narodnog pozorišta već je grupa Banjalučana koji su došli dati podršku Memićima, ali i ponovo dići glas za ubijenog Davida Dragičevića i nastaviti tražiti pravdu.

Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba

11:40 – Jedan broj građana već se okuplja ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu gdje čekaju da im se pridruže i ostali učesnici protesta.

Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba

Dok se kreću prema zgradi Narodnog pozorišta uzvikuju: “Dolazi pravda”

11:30 – Učesnici protesta “Pravda za Dženana” krenuli su ispred porodične kuće Memića i zaputili se prema Narodnom pozorištu u Sarajevu.

Poručili su: “Krenuli smo po pravdu”.

11:00 – Veliki broj građana Sarajeva okupio se oko 11 sati ispred porodične kuće Memića u sarajevskom naselju Hrasnica. Njih je dočekao Dženanov otac Muriz koji je zamolio da se svi pridržavaju mjera i da protest protekne dostojanstveno.

Očekuje se da se oni uskoro zapute prema Narodnom pozorištu u Sarajevu.

Autobusi sa učesnicima današnjeg protesta za Dženana Memića i Davida Dragičevića krenuli su rano jutros iz Bugojna i Banje Luke za Sarajevo.

Najnovije

U Ljubljani novi protesti protiv mjera i Covid propusnica

Više hiljada demonstranata opet je u srijedu popodne u Ljubljani protestovalo protiv protivepidemijskih mjera vlade Janeza Janše, posebno obaveznih...