Počeo sastanak o izmjenama Izbornog zakona: Improvizacije nisu prihvatljive

Preporučujemo

U Sarajevu je počeo novi sastanak u vezi sa izmjenama Izbornog zakona, a domaćin sastanka ja američka ambasadorica u BiH Maureen Cormack.

Sastanak je počeo prije svega nekoliko minuta, a za sada su pristigli Željko Komšić, Zukan Helez, Irfan Čengić, Halid Genjac i Dragan Čović.

Uoči sastanka, Zukan Helez je za N1 kratko prokomentarisao da smatra da će danas biti napravljeni značajni pomaci.

“Naš stav je da Izborni zakon mora biti promijenjen i da nam je za to ostalo svega desetak dana dok ne budu raspisani izbori u BiH. Mislim da će Centralna izborna komisija BiH uraditi svoj posao, bez obzira na sve pritiske. Uvjeren sam da će izbori biti održani, a da li ćemo u ovih nekoliko dana postići kompromis hrvatskih i bošnjačkih stranaka – za nas je moguće”, rekao je Čović ranije novinarima. On je naveo da će danas na sastancima ponuditi strankama rješenje u vezi sa Domom naroda Federacije BiH i Predsjedništva.

“Bilo kakve improvizacije između za nas nisu prihvatljive”, poručio je Čović.

Najnovije

Grupa profesora Univerziteta u Tuzli poručili predsjednicima stranaka: Fokusirajte se na izborne programe i podršku birača, a reisul-ulemi prepustite brigu o Islamskoj zajednici

Grupa profesora Univerziteta u Tuzli poručili predsjednicima stranaka: Fokusirajte se na izborne programe i podršku birača, a reisul-ulemi prepustite...