Počeo sastanak zvaničnika Srbije i bh. entiteta RS u Beogradu

Preporučujemo

U Palati “Srbija” u subotu je počeo sastanak predsjednika Republike Srbije i bosanskohercegovačkog entiteta RS, predsjednika vlada Republike Srbije i RS-a, članice Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željke Cvijanović, predsjednika narodnih skupština Republike Srbije i RS-a i patrijarha srpskog.

Prethodno su predsjednik Vlade Republike Srbije Miloš Vučević, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i predsjednica Narodne skupštine Ana Brnabić dočekali ispred Palate “Srbija” članicu Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željku Cvijanović, predsjednika RS-a Milorada Dodika, predsjednika Vlade RS-a Radovana Viškovića i predsjednika Narodne skupštine RS-a Nenada Stevandića.

- -

Nakon sastanka, održat će se i zajedničke sjednica vlada Srbije i RS-a, u prisustvu Vučića i Dodika, a uslijedit će razmjena potpisanih dokumenata.

U Beogradu će danas na Trgu Republike od 17 sati biti održana i manifestacija svesrpski sabor “Jedan narod, jedan sabor – Srbija i Srpska” kojem će osim zvaničnika institucija Srbije i RS-a prisustvovati i predstavnici Srba iz regiona, kao i predstavnici Srpske pravoslavne crkve.

Najnovije

Guterres: Svijet ne može sebi priuštiti da Liban postane nova Gaza

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija (UN) Antonio Guterres izrazio je duboku zabrinutost zbog rastućih tenzija između Izraela i libanske grupe...