- Advertisement -

Počinje registracija građana za utrku-šetnju za ozdravljenje “Race for the cure”

Preporučujemo

Na centralnim gradskim trgovima i šoping centrima 31. augusta počinje registracija za 12. utrku/šetnju za ozdravljenje “Race for the cure”.

Cilj utrke je podizanje svijesti u borbi protiv raka dojke u BiH. Učesnici se mogu prijeviti u Mostaru, Banja Luci, Tuzli, Goraždu, Zenici, Kiseljaku, Bugojnu, Jajcu, Bihaću, Brčkom, Livnu, Širokom Brijegu, Gradiški, Orašju, Zavidovićima, Hadžićima, Kaknju, Cazinu , Velikoj Kladuši, Bosanskoj Krupi, Gradačcu  i Doboj Istoku.

Zaintersovani građani će se u Sarajevu moći prijaviti od 11 do 15 sati u ulici Ferhadija kod Ekonomskog fakulteta, ispred Sarajevo City Centra, BBI Centra i na Dobrinji.

Registracija  košta simboličnih 10 KM, za koje će građani dobiti majicu i pravo da učestvuju na ovom jedinstvenom događaju.

 Druženjem s nekim od najpoznatijih bosanskohercegovačkih influensera u ugodnom ambijentu “Secret garden”  jučer smo označili i početak online registracija za ovogodišnju manifestaciju.

Kupovinom vaučera u sistemu www.kupikartu.ba učesnici će biti  registrovani, a svaka registrirana osoba će 29. septembra u 9.00 sati na pultovima koji će biti stacionirani ispred SCC-a uz prikazan vaučer, koji će prethodno dobiti na email, moći preuzeti svoju majicu.

 Sva sredstva skupljena od registracija utrošiće se i ove godine za kupovinu poklon paketića za svaku novooperisanu ženu u BiH, kao i besplatne mamografske preglede u ruralnim dijelovima zemlje.

 “Race for the cure” će se održati 29. septembra ispred Sarajevo City Centra  u Sarajevu u 11.00 sati. Ove godine očekuje se u učešće više od 9000 građana.

 “Race for the cure” je projekat koji se održava u još 140 gradova širom svijeta i na kojem učestvuju milioni ljudi, a čiji je cilj rano otkrivanje karcinoma dojke i prevencija bolesti.

- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

U Londonu večera u čast kulture i kulinarske baštine BiH

U Londonu je u utorak upriličena večera u čast kulture i kulinarske baštine Bosne i Hercegovine, a radi se...