- Advertisement -

Počinju radovi u tunelima Oštrik, Vukov Gaj i Bijela Vlaka

Preporučujemo

Večeras od 22 sata započinju radovi godišnjeg redovnog održavanja sistema u tunelima na autocesti A1, na dionicama Sarajevo sjever – Sarajevo zapad i Međugorje – Bijača, koji će trajati do 1. juna, priopćeno je iz Press službe JP Autoceste FBiH d.o.o. Mostar.

Zbog izvođenja radova na snazi će biti izmjena režima prometa prema sljedećem rasporedu:

– Zatvaranje dionice Međugorje – Bijača, desna strana (smjer Međugorje – Bijača) u periodu od 28.05. u 22 sata do 29.05.2018. godine u 2 sata. U navedenom periodu je planiran servis u tunelu Bijela Vlaka koji se nalazi na navedenoj dionici.

– Zatvaranje dionice Međugorje – Bijača, lijeva strana (smjer Bijača – Međugorje) u periodu od 29.05. od 2 do 6 sati. U navedenom periodu je planiran servis u tunelu Bijela Vlaka koji se nalazi na navedenoj dionici.

– Zatvaranje dionice Sarajevo sjever – Butila, desna strana (smjer Sarajevo sjever – Butila i smjer Butila – Briješće) u periodu od 30.05. u 22 sata do 31.05.2018. godine u 2 sata. U navedenom periodu je planiran servis u tunelima Vukov Gaj i Oštrik koji se nalaze na navedenoj dionici.

– Zatvaranje dionice Sarajevo sjever – Butila, lijeva strana (smjer Butila – Sarajevo sjever) u periodu od 31.05. od 2 do 6 sati. U navedenom periodu je planiran servis u tunelima Oštrik i Vukov Gaj koji se nalaze na navedenoj dionici.

– Zatvaranje dionice Sarajevo sjever – Butila, lijeva strana (smjer Butila – Sarajevo sjever) u periodu od 31.05. u 22 sata do 01.06.2018. godine u 2 sata. U navedenom periodu je planiran servis u tunelima Oštrik i Vukov Gaj koji se nalaze na navedenoj dionici.

– Zatvaranje dionice Sarajevo sjever – Butila, desna strana (smjer Sarajevo sjever – Butila i smjer Butila – Briješće) u periodu od 01.06. od 2 do 6 sati. U navedenom periodu je planiran servis u tunelima Vukov Gaj i Oštrik koji se nalaze na navedenoj dionici.

Privremena prometna signalizacija će se postaviti u skladu s Pravilnikom o prometnim znakovima i signalizaciji na cestama, načinu obilježavanju radova i prepreka na cesti i znakovima koje sudionicima u prometu daje ovlaštena osoba, prenosi Oslobođenje.

- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

Objavljena koalicija SBIH-Platforma za progres u HNK: Cilj je baviti se konkretnim problemima i razvojem u ovom kantonu

U Mostaru je danas održana zjednička press konferencija Stranke za Bosnu i Hercegovinu (SBIH) i Platforme za progres na...