Pod pritiskom medija: Zbog zločinačkog transparenta “RS je dio Srbije” kažnjeni FK Borac i Radika Marić

preporučujemo

Na današnjoj, vanrednoj, sjednici Komiteta za takmičenje FSBiH delegat Marić je kažnjen nelegiranjem, a smanjena mu je i ocjena, a klub iz Banja Luke zbog pomenutog transparenta kažnjen je sa 1.500 KM.

Fudbalski klub Borac, ipak, je kažnjen zbog političke poruke na utakmici 9. kola Premijer lige BiH protiv Širokog Brijega.

Sankcije će snositi i delegat Radika Marić, koji u svom izvještaju nije prijavio da su navijači Borca istakli transparent na kojem je pisalo:

– U krajiškoj ljepotici trobojka se vije, RS dio je Srbije.

Disciplinska komisija FSBiH na jučerašnjoj sjednici nije mogla kazniti Banjalučane, ali je nakon pisanja patriotskih medija greška ispravljena.

Na današnjoj, vanrednoj, sjednici Komiteta za takmičenje FSBiH delegat Marić je kažnjen nelegiranjem, a smanjena mu je i ocjena. Uz to, slučaj je proslijeđen na Disciplinsku komisiju FSBiH, koja je kaznila FK Borac.

Kako je iz Disciplinske komisije FSBiH potvrđeno, klub iz Banja Luke zbog pomenutog transparenta kažnjen je sa 1.500 KM (Borac je na istoj utakmici kažnjen i sa 1.000 KM zbog upotrebe pirotehnike).

 

Najnovije

Dodik: Zašto je Džaferoviću ukazano onakvo gostoprimstvo u Bijeljini, to pokazuje da se nisko palo

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik nezadovoljan je načinom kojim je član Predsjedništva Šefik Džaferović...