Podgorica: Ubio djevojku jer nije htjela s njim život pod istim krovom

Preporučujemo

Razlog zbog kojeg je Sreten Boljević (55), jučer u šest ujutru u City kvartu u Podgorici ubio djevojku Sanju Radinović (51), kako se pretpostavlja, je navodno ona nije željela sa njim život pod istim krovom.

Prema saznanjima Pobjede, Boljević je iznajmio stan u istom ulazu u kojem je živjela Radinović kako bi joj bio bliže i već duži period je vršio pritisak na nju da žive zajedno.

- -

Vrhunac razmirica se desio juče ujutro kada se na telefonski poziv Boljevića, Radinović vidjela sa njim. Nakon kratke svađe krenula stepeništem prema garaži gdje je Boljević sustigao i upucao. Nakon što je oduzeo život dugogodišnjoj partnerki, Boljević se odvezao do groblja u Donjoj Gorici, gdje je sahranjen njegov sin, i pozvao bivšu suprugu saopštivši joj gdje ga mogu naći.

Ubrzo su podgorički policajci pronašli tijelo Radinović u garaži jedne od zgrada u City kvartu, a potom i tijelo Boljevića na grobu njegovog sina, koji je nastradao u saobraćajnoj nesreći prije dvije decenije, piše radiosarajevo.ba.

Pored tijela Boljevića, policija je pronašla pištolj, ali i pismo u kojem priznaje da je ubio Radinović i izvinjenje porodicama zbog onog što je učinio. Iz policije su saopštili da je o događaju obaviješteno Više državno tužilaštvo u Podgorici i da je na mjestu oba događaja izvršen uviđaj.

Najnovije

Zdravstveni radnici u Sarajevu sutra izlaze na protestnu šetnju, traže isplatu 2.520 KM

Zdravstveni radnici u Kantonu Sarajevo (KS) sutra, 20. juna, izlaze na protestnu šetnju. Oni traže od Vlade KS da...