Podignuta optužnica protiv Mostarca zbog krivotvorenja novca

preporučujemo

Tužitelj Tužilaštva BiH, podigao je optužnicu protiv Hadžiavdić Aldina, zvanog ”Hadžo” i “Alda”, rođenog 1993. godine u Mostaru, zbog krivotvorenja novca.

– Optuženi se tereti da je, početkom 2019. godine, nezakonito pribavio veću količinu krivotvorenih novčanica, valute KM, u apoenima od 50 i 20 KM, sa istim serijskim slovima i brojevima, koje je namjeravao pustiti u opticaj kao pravi novac.

U optužnici se navodi, da je optuženi otputovao iz Mostara na područje Kiseljaka, gdje je u više trgovina i radnji, plasirao u promet krivotvorene novčanice. Tokom policijske kontrole, kod optuženog su pronađene krivotvorene novčanice, te je pretresom njegove obiteljske kuće, pronađeno više desetina krivotvorenih novčanica, koje su oduzete – navodi se u saopćenju Tužilaštva BiH.

Optuženi se tereti za kazneno djelo krivotvorenja novca iz članka 205. Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine. Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.

 

Pročitajte:  Održan sastanak najviših dužnosnika Tužilaštva BiH i Tužilaštva za ratne zločine Srbije

Najnovije

SBiH: Svi rudari trebaju biti uposlenici Elektroprivrede koja ne treba da kupuje ugalj od rudnika čiji je vlasnik

Glavni odbor Stranke za Bosnu i Hercegovinu (SBiH) na jučerašnjoj konstituirajućoj sjednici u Tuzli, osim što je izabrao novo...