Podignuta optužnica u Prijedoru: Opsovao mu majku pa ga ranio bombom

Preporučujemo

Ivica G. (53) optužen je da je na području Oštre Luke prije nepune tri godine 23-godišnjem Draganu Š. opsovao majku, a potom na njega bacio bombu te ga tako ranio.

Ivicu je optužilo Okružno javno tužilaštvo Prijedor, a optužnicu protiv njega, koja ga tereti za pokušaj ubistva te nedozvoljeno držanje bombe, potvrdio je Okružni sud u ovom gradu.

Prema optužnici, napad se dogodio 1. maja 2018. godine u mjestu Batkovci, općina Oštra Luka, od 6.45 do 7.15 sari, nakon što je provocirao i opsovao majku Draganu Š., koji ga je potom pitao “Šta hoćeš od mene?” te potrčao za njim.

“Ivica G. je počeo da bježi od Dragana Š. uzbrdo putem koji vodi do Ivičine kuće. Dok je bježao, iz džepa jakne je izvadio crnu ručnu bombu M75, koju je suprotno Zakonu o oružju i municiji ponio sa sobom, te iz bombe izvadio osigurač i bacio je iza sebe u pravcu Dragana, koji je i dalje trčao za njim”, navodi se u optužnici.

 

Kako se dodaje, optuženi je bio svjestan da na ovaj način može ubiti Dragana Š., na šta je i pristao.

“Bomba je eksplodirala i ranila Dragana Š. To su eksplozivne rane dimenzija do jednog centimetra, u predjelu lijevog obraza, grudnog koša, ruku i nogu. Riječ je o lakoj povredi”, navodi se u optužnici.

Podsjetimo, nakon napada Ivica G. je pobjegao.

Izvori Nezavisnih, upućeni u detalje istrage, ispričali su tada da se obračun dogodio u šumi na području Oštre Luke.

“Netrpeljivost između ranjenog mladića i napadača traje već duže vrijeme. I ranije su se svađali zbog šume, a njihove nesuglasice kulminirale su tog jutra”, pojasnili su ranije izvori Nezavisnih novina.

Ivicu G. su 2. maja 2018. godine uhapsili pripadnici Policijske stanice Oštra Luka.

Najnovije

Završena akcija “Niste same”: Paketi za žene i djevojke uskoro kreću za Tursku i Siriju

Regionalna Asocijacija Poduzetnica pridružila se kampanji Crvenog križa Federacije BiH "Niste same" za žene i djevojke Turske i Sirije. Bosnaskohercegovačke...