- Advertisement -

Podjela školskih torbi i pribora za prvačiće Centra

Preporučujemo

U ponedjeljak 2. septembra 2019. godine, sa početkom nove školske godine, načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić će zajedno sa predsjedavajućom Općinskog vijeća Centar Karolinom Karačić svim prvačićima iz osnovnih škola sa Centra podijeliti školske torbe sa priborom i kompletom udžbenika potrebnih za početak njihovog novog razdoblja u životu. Općina Centar je za ovu namjenu iz svog budžeta izdvojila 102.000 KM.

Obilazak škola i podjela školskih torbi sa priborom i udžbenicima je planiran prema slijedećem rasporedu: 10 sati – Osnovna škola „Hasan Kaimija“, 11,30 sati -Osnovna škola „Vladislav Skarić“, dok je za 12 sati planirana posjeta učenicima Osnovne škole „Safvet-beg Bašagić“. Nakon toga u 12 i 30 sati slijedi posjeta učenicima OŠ „Alija Nametak“ te u 14 sati OŠ „Silvije Strahimir Kranjčević“. Posjeta Osnovnoj školi „Nafija Sarajlić „ je planirana u 15 sati dok je za 15,30 sati prema rasporedu planirana posjeta prvačićima OŠ „Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak“. Osnovna škola „Hasan Kikić“ je na rasporedu u 16 sati dok u 16,30 sati slijedi obilazak prvačića iz OŠ „ Isak Samokovlija“. Prema rasporedu posljednja posjeta je planirana u 17 sati učenicima Osnovne škole „Musa Ćazim Ćatić“, čime završava ova aktivno za sutrašnji dan. Obilazak Katoličkog školskog centra je prema rasporedu planiran za 7. septembar u 10 sati.

- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

Išerić: Milanović počinio krivično djelo napada na ustavni poredak BiH

Piše: Dr.sc. Enver Išerić Zoran Milanović, predsjednik Hrvatske, danas je najavio "vruću jesen u Bosni i Hercegovini" zbog posljednjih dešavanja oko...