- Advertisement -

Podnesena inicijativa za smjenu aktuelne Vlade Crne Gore

Preporučujemo

Skupštini Crne Gore dostavljena je inicijativa za smjenu aktuelne Vlade Zdravka Krivokapića.

Inicijatvu su podnijeli GP URA Dritana Abazovića i dio opozicionih stranaka.

Inicijativu su potpisali zastupnuci Koalicije “Crno na bijelo” (URA i Savez građana Civis) koji su dio vlasti, te opozicionih partija – Socijaldemokratska partije, Socijaldemokrata, Bošnjačke stranke, Albanske liste, Albanske koalicije i dio zastupnika Demokratske partije socijalista.

– Inicijativom će se vidjeti da li aktuelna Vlada ima podršku većine zastupnika, kao i ranije predloženi koncept manjinske vlade, navodi se u priopćenju GP URA.

Formiranje manjinske Vlade su kao model za izlazak iz višemjesečne političke krize predložili 17. siječnja URA i Savez građana CIVIS.

Oni su dio vladajuće koalicije sa prosrpskim Demokratskim frontom i Demokratama, s kojima su zajedno osvojili 41 od 81 zastupničkih mjesta na izborima u kolovozu 2020.godine.

Predlog za formiranje manjinske vlade isključuje najjaču vladajuću i opozicionu partiju – Demokratski front (DF) i Demokratsku partiju socijalista (DPS), ali je potpredsjednik Vlade i predsjednik GP URA Dritan Abazović kazao da je koncept ponuđen svim zastupnicima i da mogu da ga podrže svi, uključujući i te stranke, prenose mediji u regiji.

- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

Pogledajte kako je Konaković u delirijumu napadao SDP i SBB za izdaju države i crtanje podjela na maramicama u Beogradu (VIDEO)

Jučer je službeno priopćeno da će Denis Bećirović biti kandidat sedam stranaka za poziciju člana Predsjedništva BiH. Iza Bećirevićeve...