- Advertisement -

Podzemna garaža u Starom Gradu: Za desetak dana završava se prvi nivo, etaža -2

Preporučujemo

Napreduju radovi na izgradnji podzemne garaže, prekoputa Vijećnice koje finansira Općina Stari Grad. Prema informacijama sa terena, završena je izgradnja kontra-ploče i radi se etaža -2.

Betonirani su svi stubovi za ovu etažu i urađena liftovska okna, a danas se završava izgradnja svih zidova etaže -2. Cijela etaža trebala bi biti gotova za desetak-petnaest dana, a uporedo s tim radi se i na kosinama za komunikaciju između etaža i završeno je već 80% posla. Očekuje se da sutra bude završena izrada podne ploče suterena na etaži -2.

Tim za implementaciju kapitalnih projekata Općine Stari Grad redovno vrši obilazak terena i održava sastanke sa izvođačem radova i nadzornim organom kako bi se pratila dinamika radova i kontrolisalo stanje na gradilištima. Kako je potvrdio izvođač radova na današnjem sastanku, sljedeće sedmice trebali bi početi i radovi na elektro i mašinskim instalacijama.

Radovi na izgradnji javne podzemne garaže u ulici Šahinagića počeli su u martu ove godine i još uvijek se izvode grubi građevinski radovi. Na gradilištu se radi svakodnevno, uključujući i subote, a po potrebi i u zavisnosti od radova koje je potrebno završiti izvođač radi i nedjeljom, te u večernjim satima.

Investiciju finansira Općina Stari Grad Sarajevo, a njena vrijednost je preko šest milina konvertibilnih maraka.

- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

Kvinta zatražila od bh. vlasti da osiguraju novac za izbore

Ambasadori EU, SAD-a, Ujedinjenog Kraljevstva, Francuske, Njemačke, Italije te OSCE-a uručili su damas "hitan demarš" Vijeću ministara BiH u...