Pogledajte kako izgleda kuća koju je kraljica Elizabetha poklonila Harriju i Meghan

Preporučujemo

Osim titule, statusa, nove porodice i srca javnosti, Meghan Markle osvojila je još neke od pogodnosti koje dobivaju članovi kraljevske porodice. Prema nepisanoj tradiciji, kraljica Elizabeta uvijek poklanja najvelikodušniji dar novopečenim mladencima, a izuzetak nisu bili ni vojvode od Sussexa.

Princ Harry i Meghan tražili su da njihove zvanice umjesto poklona, novac doniraju dobrotvornim organizacijama, a sada planiraju da vrate i ostale poklone vrijedne sedam miliona dolara, budući da ne smiju da prime darove ljudi koje lično ne poznaje kraljevska porodica ili kompanije koje žele promociju.

Ali kad vidite kakav poklon im je kraljica Elizabetha pripremila, shvatit ćete zašto im niti jedan drugi nije potreban, prenosi Express.

Dar kojim je Elizabeta II zasigurno oduševila mladence velebnih je proporcija. Imanje se prostire na čak 8000 hektara zemlje, od čega 240 hektara čini javni park, a 24 hektara vrt koji je ujedno povezan s glavnom kućom. Imanje datira sve do razdoblja kralja Edwarda VII, koji je kuću poklonio svom sinu, kralju Georgeu V, u 1893. godini.

Najnovije

Sjednica VSTV-a: Glavni tužilac Kajganić loše rezultate pripisao policiji

Prezentirajući izvještaje o radu, kao i rješavanju predmeta korupcije i organiziranog kriminala članovima Visokog sudskog i tužilačkog vijeća, glavni...