- Advertisement -

Pogledajte kako je Konaković u delirijumu napadao SDP i SBB za izdaju države i crtanje podjela na maramicama u Beogradu (VIDEO)

Preporučujemo

Jučer je službeno priopćeno da će Denis Bećirović biti kandidat sedam stranaka za poziciju člana Predsjedništva BiH. Iza Bećirevićeve kandidature stali su, pored sarajevske “Trojke”, i SBB, NSZ, stranka Fuada Kasumovića te novoformirana stranka Pokret “Za nove generacije” Damira Marjanovića i Zlatka Miletića.

Tako će, dakle, na megdan lideru SDA Bakiru Izetbegoviću izaći kandidat ideološki nekoherentne grupacije stranaka među kojima glavna riječ vodi lidera NiP-a Elmedina Konakovića.

Kako to obično biva sa bivšim članovima SDA, u ovakvim prilikama na društvenim mrežama procure stari snimci nastupa tokom izbornih kampanja. Naravno, najviše prostora okupira upravo Konaković, nekada jedan od najpouzdanijih suradnika i lični izbor Bakire Izetbegovića.

Kao član SDA, Konaković je gotovo u delirijumu napadao SDP, svog današnjeg koalicionog partnera, dovodeći u pitanje njihovu patriotsku orijentaciju i kritikujući njihov ideološki kurs.

Tako je tijekom jedne izborne kampanje Konaković optužio SDP da je napao na “tri vitalne stvari kod Bošnjaka”.

“Taj SDP napao je na tri vitalne stvari kod Bošnjaka i kod SDA-ovca. Prvo nam je napao policiju, uvrijedio nam je mozak i inteligenciju. Htio je da kontroliše policiju dok smo bili zajedno u vlasti. Mi smo to shvatili i nismo im dozvolili Drugi put nam je povrijedio srce kada je htio da nam izbaci vjeronauku koju želi 95 posto stanovnika Kantona Sarajevo Povrijedio nam je srce, ali je srce SDA-ovsko bošnjačko široko, prašta… Nismo im ni to dozvolili ali smo im halalili. A onda su počeli, sa ovima koje slijede, SDP i SBB – to vam je jedna ideja i jedna partija… onda su sa njima počeli po Beogradu crtati na maramicama podjele i potpisivati ​​različite akte koji uništavaju državu. E, tada su nam povrijedili kičmu a samo kičmu Bošnjaka i kičmu SDA-ovaca ne može savijati niko i to se ne smije vrijeđati”, izjavio je Konaković, tada kao aktuelni šef Kluba zastupnika SDA u Skupštini Kantona Sarajevo.

Pročitajte:  Pogledajte kako se na HRT-u razotkrilo savezništvo Elmedina Konakovića i Dragana Čovića (VIDEO)

- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

Na Žuču održano prvo međunarodno takmičenje u praktičnom streljaštvu

Prvo međunarodno takmičenje u praktičnom streljaštvu održano je proteklog vikenda na novom sportskom strelištu Žuč, koje se nalazi općini...