Pogledajte kako su se nekad “častili” Dodik i Vučić

preporučujemo

Danas se baca u zagrljaj predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, koristi svaku priliku da otrči u Beograd kako bi se s njim vidio, a nekada je ispaljivao salve pogrdnih riječi na njegov račun.

Lider SNSD-a Milorad Dodik je svojevremeno podržavajući Borisa Tadića i njegovu Demokratsku stranku na izborima u Srbiji, za Vučića i Tomislava Nikolića govorio da su politički pobačaji.

– Čuo sam neke ovdje u Beogradu, koji šalju takve poruke. Ali izbori su pokazali da su oni marginalne političke figure – pobačaji, pobačaji na izborima – govorio je Dodik.

Računao je prvi čovjek SNSD-a da će Tadić i treći put biti izabran za predsjednika.

Na njegovu žalost odigrao je tada na pogrešnu kartu jer je Nikolić 2012. godine porazio Tadića u utrci za predsjednika Srbije. No, za Dodika nije predstavljao nikakav problem da se prebaci na drugi kolosijek, i vrlo brzo postao je jako blizak Nikoliću, a nakon toga i Vučiću kojeg danas idealizira i veliča na svakom koraku.

Prije desetak godina Vučić, tada u ulozi generalnog sekretara Srpske radikalne stranke, gostujući u magazinu Oko na Radio-televiziji Srbije Dodika je nazvao kriminalcem, dok ga je Nikolić nazivao idiotom.

No, svi su zaboravili u međuvremenu “niske udarce”, te je tako ove godine povodom Vidovdana 28. juna, Vučić u Beogradu zakitio Dodika Ordenom Republike Srbije na velikoj ogrlici, piše Faktor.

 

 

Pročitajte:  Kosor: Asocijacija na Vučića je slika njega s puškom iznad Sarajeva ili kako nosi pivo Šešelju

Najnovije

Turski mediji: Policija otkrila bombu, spriječen napad na Erdogana

Turske obavještajne službe osujetile su večeras pokušaj napada na predsjednika Recepa Tayipa Erdogana, prenose turski mediji. Eksplozivna naprava pronađena je...