Pogledajte koga je Aleksandar Vulin optužio za fingirani atentat na Vučića u Srebrenici

preporučujemo

Urednik i voditelj „Ćirilice“ Milomir Marić sinoć je u razgovoru s ministrom unutrašnjih poslova Srbije Aleksandarom Vulinom razgovarao o brojnim političkim temama, a ono što će sigurno zaintigirati bh. javnost je Marićev i Vulinov blasfemični ispad i skandalozne optužbe za fingirani atentat na predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Vulin je s Marićem lamentirao gotovo puna tri sata o „veličini“ lika i djela predsjednika Srbije, ne prezajući ni od čega, pa ni od najnevjerovatnijih tvrdnji, među kojima je i ona vezana za napad na predsjednika Srbije Aleksandra Vučića u Srebrenici.

Iako je na samom početku razgovora na tu temu, voditelj Marić priznao kako su upravo pripadnici MUP-a Srbije ti koji su svjedočili da je napad organiziran od strane Vučićevih ljudi kako bi se od predsjednika Srbije napravilo žrtvu u vrijeme obilježavanja godišnjice genocida u Srebrenici, Vulin i Marić su simultano pred kamerama stvari pokušali potpuno izokrenuti, uplićući u sve i predsjednika SDA Bakira Izetbegovića.

„Slobodna Bosna“ izdvojila je najvažniji dio razgovora na tu temu, uz podsjećanje na još jedan u nizu diplomatskih skandala u režiji ministra unutrašnjih poslova susjedne Srbije.

Pročitajte:  Vučić poručio građanima u dolini Jadra: Zemlju vam ne uzima država, vi ste je prodali kompaniji "Rio Tinto"

Najnovije

Sutra zakazivanje sjednice NSRS o vraćanju nadležnosti

Denis Šulić, potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske, potvrdio je za N1 da će sjednica Kolegijuma NSRS-a, na kojoj će...