Pojačan promet vozila na graničnim prijelazima u BiH

Preporučujemo

Pojačan je promet vozila na ulazu u BiH na graničnim prijelazima Gradina, Bosanska Gradiška, Bosanski Brod i Orašje, kao i na izlazu iz BiH na graničnim prijelazima Doljani, Prisika, Gabela Polje, Zupci i Deleuša.

Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko-Gunja.

- -

Zbog održavanja Svjetskog prvenstva u kajaku i kanuu na divljim vodama “Banja Luka-Vrbas 2019”, do 28.jula  u vremenu od 08 do 20 sati, obustavlja se saobraćaj na magistralnom putu M-16 Banja Luka-Jajce na lokalitetu kanjona Tijesno. Za vrijeme obustave saobraćaj će se preusmjeravati na alternativni pravac Banja Luka-Čađavica-Mrkonjić Grad.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila kroz tunel Vranduk II saobraća se naizmjenično, jednom trakom. Zbog povremeno pojačanog prometa vozila tokom dana, na ovoj dionici moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila-Tetovo-Zenica) zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-425a Tromeđa-Zvirovići (za sva vozila, osim za vozila gradilišta i lokalnog stanovništva), saopćava BIHAMK.

 

Najnovije

Petrisch se ne boji nekog novog rata u BiH: Danas je situacija znatno drugačija

Konferenciju u organizaciji nevladine asocijacije Prskos Civily Society "Da li će vlast preuzeti odgovornost?", otvorio je bivši visoki predstavnik...