Pojačan saobraćaj, na graničnim prijelazima čeka se do 90 minuta

Preporučujemo

Na graničnim prelazima Bosanski Brod i Bosanska Gradiška na ulazu u BIH čeka se 60 do 90 minuta. Na GP Velika Kladuša na ulazu u BIH u funkciji su 3 trake, a zadržavanja su od 30 do 40 minuta.

Na prelazima Doljani i Bijača pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz BIH. Na ostalim graničnim prelazima na ulazu i izlazu iz BIH zadržavanja, za sada, do 30 minuta.

Napominju se vozači koji putuju van BiH da na vrijeme prekontrolišu da li posjeduju svu potrebnu dokumentaciju za prelazak granice.

- -

U naredna tri dana, etapno će se voziti biciklistička trka sa startom iz Mostara i ciljem u Orašju. Danas, prvog dana, biciklisti su krenuli u 9.00 sati iz Mostara i vozit će dionicu Mostar-Konjic-Tarčin-Kiseljak. Planirani dolazak u Kiseljak je oko 17.00 sati. Biciklisti će voziti uz policijsku pratnju, a vozači se mole da budu oprezni.

Danas i sutra vozi se biciklistička trka Beograd-Banja Luka (via Bijeljina, Brčko, Doboj, Derventa i Prnjavor), pa se vozačima koji se budu kretali i tim dionicama preporučuje da budu maksimalno oprezni.

Na autoputu A-1 dionici Sarajevo sjever-Lepenica zbog sanacije klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje.

Zbog radova na sanaciji udarnih rupa na dionici magistralnog puta M-4.2 Cazin-Velika Kladuša-granica sa R Hrvatskom na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno, uz poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

- -

Zbog većeg odrona ili aktivnih klizišta, naizmjenično-jednom trakom saobraća se na putnim pravcima: Sarajevo-Foča (na lokalitetu Sijeračke Stijene), Banja Luka-Crna Rijeka i Lopare-Čelić.

Učestali su odroni na brojnim dionicama, a izdvajaju se putevi: Bihać-Bosanska Krupa, Konjic-Mostar, Jajce-Banja Luka, Bugojno-Novi Travnik, Rogatica-Višegrad i Turbe-Karanovac, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Najnovije

Ismail Barlov je novi prvak Evrope na 50 metara prsno!

Ismail Barlov, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je zlatnu medalju na Evropskom seniorskom prvenstvu koje se održava u...