Pojačani sukobi u Ukrajini, ima mrtvih

preporučujemo

Sukobi ukrajinskih snaga i proruskih pobunjenika u istočnoj Ukrajini su pojačani, i imaju najveći intenzitet od početka godine, rekli su zvaničnici.

Ukrajina je saopštila da su dva vojnika poginula a četvorica su ranjena u borbama kod sela Južnoje.

Pobunjenici u Donjeckoj oblasti su optužili Ukrajinu za gađanje stambenih četvrti teškom artiljerijom i tenkovima, kao i da su četiri civila poginula a isto toliko povrijeđeno u ukrajinskom granatiranju prošle nedjelje.

Zamjenik šefa posmatračke misije OEBS-a Aleksandar Hag potvrdio je da su poginula dva civila, kao i da je troje povrijeđeno u prethodnih sedam dana. Konflikt između ukrajinskih i proruskih snaga počeo je 2014. godine povodom Krima i od tada je poginulo najmanje 10.000 osoba. Kako se navodi, iako je 2015. godine potpisan sporazum u Minsku, koji je pomogao da se smanje neprijateljstva, sukobi se i dalje dešavaju.

Pročitajte:  Ovo je pet mogućih ratnih scenarija u Ukrajini

Najnovije

Mioković “potopio” Dodika: Ima obraza tražiti da se kažnjavaju oni koji Srbe nazivaju genocidnim, a na dnevnoj bazi vrijeđa Bošnjake

Dragan Mioković, penzionisani sarajevski policajac i neko ko svakodnevno komentariše aktuelnu političku situaciju u našoj zemlji, večeras se na...