Pojas Gaze: Izraelska vojska ubila 15-godišnjeg Palestinca

Preporučujemo

Palestinski tinejdžer podlegao je ranama u srijedu uvečer, nakon što je ranije istog dana bio ustrijeljen od izraelske vojske dok je učestvovao na protestima koji se održavaju širom Pojasa Gaze, prenosi Anadolu Agency (AA).

U saopštenju Ministarstva zdravstva u Gazi navodi se da je 15-godišnji dječak Mumin Abu Iyada upucan u glavu od izraelskih trupa tokom mitinga u sklopu “Velikog marša za povratak“ na istočnom dijelu ograde u južnom gradu pojasa Rafahu.

Od srijede popodne hiljade Palestinaca se okupilo kod istočne granične ograde između Pojasa Gaze i Izraela, kako bi se pridružili poznatim skupovima “Velikog marša za povratak“, koji traju od marta ove godine.

Od početka održavanja mitinga 30. marta stotine Palestinaca je ubijeno, a na hiljade povrijeđeno od strane izraelskih trupa koje su raspoređene s druge strane ograde.

Demonstranti zahtijevaju pravo na povratak u svoje domove i sela u istorijskoj Palestini iz kojih su protjerani 1948. godine kako bi se uspostavila država Izrael.

Najnovije

Dodik: Nećemo imati većinu u NSRS, a Cvijanović i Krišto bi bile tandem u Predsjedništvu BiH

Lider SNSD-a Milorad Dodik izjavio je večeras da će kandidati ove stranke za pojedinačne funkcije na predstojećim opštim izborima...