Pokopana mlada Talijanka koju su silovali i raskomadali migranti iz Afrike

Preporučujemo

Pokop djevojke čije se grozno ubojstvo pripisuje migrantima i duboko je potreslo talijansku izbornu kampanju, održan je u subotu u Rimu, nekoliko dana prije početka suđenja muškarcu koji je pucao na Afrikance u znak odmazde.

Trojica Nigerijaca, među kojima je barem jedan narkodiler koji je osumnječen da ju je i silovao, u pritvoru su pod sumnjom da su ubili tu djevojku 30. januara i zatim razrezali njezino tijelo te ga ostavili u dva kovčega uz cestu.

- -

Među brojnim vijencima bijelog cvijeća, na trakama jednoga pisalo je “Traini Luca”. Taj desničar nije poznavao žrtvu, ali ju je želio osvetiti pa se kretao 4. marta središtem Macerate i pucao na Afrikance, ozlijedivši najmanje šest osoba.

Suđenje mu počinje u srijedu. Jezivo ubistvo i rasističke odmazde mjesec dana prije parlamentarnih izbora potresli su Italiju i upozorili na duboke napetosti zbog migranata u toj zemlji, na čije je obale posljednjih godina stiglo više stotina hiljada ljudi.

U Macerati su neofašistički aktivisti u petak preimenovali ulicu u kojoj je djevojka ubijena u “Ulicu Pamele Mastropietro, žrtve nigerijske mafije”, piše index.hr.

Najnovije

BiH je nedovršena građevina čija konstrukcija konstantno podrhtava na lošim ustavnim temeljima!

Priredio: Miro Lazović Prvi Mart 1992. godine je jedan od najznačajnijih datuma u novijoj istoriji naše države. To je datum...