- Advertisement -

Pokopana mlada Talijanka koju su silovali i raskomadali migranti iz Afrike

Preporučujemo

Pokop djevojke čije se grozno ubojstvo pripisuje migrantima i duboko je potreslo talijansku izbornu kampanju, održan je u subotu u Rimu, nekoliko dana prije početka suđenja muškarcu koji je pucao na Afrikance u znak odmazde.

Trojica Nigerijaca, među kojima je barem jedan narkodiler koji je osumnječen da ju je i silovao, u pritvoru su pod sumnjom da su ubili tu djevojku 30. januara i zatim razrezali njezino tijelo te ga ostavili u dva kovčega uz cestu.

Među brojnim vijencima bijelog cvijeća, na trakama jednoga pisalo je “Traini Luca”. Taj desničar nije poznavao žrtvu, ali ju je želio osvetiti pa se kretao 4. marta središtem Macerate i pucao na Afrikance, ozlijedivši najmanje šest osoba.

Suđenje mu počinje u srijedu. Jezivo ubistvo i rasističke odmazde mjesec dana prije parlamentarnih izbora potresli su Italiju i upozorili na duboke napetosti zbog migranata u toj zemlji, na čije je obale posljednjih godina stiglo više stotina hiljada ljudi.

U Macerati su neofašistički aktivisti u petak preimenovali ulicu u kojoj je djevojka ubijena u “Ulicu Pamele Mastropietro, žrtve nigerijske mafije”, piše index.hr.

- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

Asfaltira se dio trase Marša mira

Marš mira, pješački pohod stazama kojim su se Podrinjci u julu 1995. godine probijali ka slobodnoj teritoriji, nakon dvije...